mam 4 osobową rodzinę, utrzymmja się tylko z gospodarstwa rolnego o pow 3 ha przeliczeniowych. Z tego jeden syn ma zasądzone alimenty na dziecko 300 zł i różnie u niego z płatnością, dogaduje się z była żoną i FA jeszcze nie wypłaca za niego. młodszy syn jest zarejestrowany w PUP a reszta rodziny jest w KRUS. i jak wyliczyc im dochód?
3 razy 250,00 minus alimenty? czy nie odejmować od szacunkowych dochodów z gospodarstwa?
ha przeliczeniowe a alimenty
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: ha przeliczeniowe a alimenty
3 x 250,00= 750,00
- alimenty odliczasz tylko zapłacone bieżące;
- odliczasz od dochodu opłaconą składkę KRUS za miesiąc poprzedni (tj. 1/3 całości składki)
Starszy syn też bezrobotny zarejestrowany czy ma swój dochód np. z prac dorywczych? Jego dochód też wliczasz do dochodu rodziny.
- alimenty odliczasz tylko zapłacone bieżące;
- odliczasz od dochodu opłaconą składkę KRUS za miesiąc poprzedni (tj. 1/3 całości składki)
Starszy syn też bezrobotny zarejestrowany czy ma swój dochód np. z prac dorywczych? Jego dochód też wliczasz do dochodu rodziny.
a jeśli zalegają za bieżący kwartał to tez składkę odejmuję? pytałam innych socjalnych mówią ze nie odejmują nigdy składek na KRUS...
syn jest zarejestrowany w PUP, nie pracuje dorywczo, liczę go do składu rodziny. Kryterium 1824,00 odejmuję 750,00 i 300 i wyliczam okresówke . Nie wiem co z tymi składkami
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
KRUS odliczasz zapłacony na podstawie art. 8 ust. 3 pkt 2.
Nie jest opłacona bieżąca składka- nie odliczasz. Na tej samej zasadzie jak alimenty.
Nie jest opłacona bieżąca składka- nie odliczasz. Na tej samej zasadzie jak alimenty.
Oprócz ha przeliczeniowe a alimenty - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
pomocy- zasiłek stały i inne formy pomocy
Zmiana wysokości dochodu- co z zasiłkiem stałym
niska wiedza pracowników
wywiady
potrącenie komornicze z emerytury- czy wliczać
potrącenie komornicze z emerytury- czy wliczać
karta rodziny 3+ czy też dla os. z rodziny zastępczej??
pod Pod jaki artykuł mam podpiąć odzieżówkę
zas. okesowy
?
bony towarowe
CRZL- tworzenie i rozwijanie standardów usług i pomocy
KONTRAKT sOCJALNY część I B, proszę o pomoc
posiłki w szkole - jakość
dodatkowy urlop
opieka zdrowotna