Oświadczenia majątkowe składają kierownicy jednostek organizacyjnych gmin i powiatów - wynika to z ustaw o samorządzie. Wchodzisz na BIP organu prowadzącego i szukasz oświadczeń majątkowych.
Beti, u nas sprawa wylądowała w OPS u kierownictwa. Do tego sprawa w sądzie pracy.... Niby na układy nie ma rady, ale jak wszyscy zaczną mówić otwarcie o problemach jak się dzieją to coś się uda. Nam już wszystko jedno bo jest tak źle i chcemy to zmienić za wszelką cenę. W szczególności, że w kuluarach wszyscy się domyślają co się i gdzie źle dzieje, ale nikt z tym nic nie chce robić bo każdy się boi.
Donosy to coś złego Kazik? A czy patrzenie i nic nie robienie z nieprawidłowościami (a jeżeli dochodzi to złamania przepisów prawa to także każdy, który z tym nic nike robi jest współwinny) to coś dobrego.. czy jesteś wstanie patrzeć w lustro rano i powiedzieć, że jestem uczciwy i nic nie mam na sumieniu? I iść do pracy dać się dalej zeszmacać przez kierownictwo v władze organizacji prowadzącej ..
Jeżeli my pracownicy nie zadbamy o swoje prawa i uczestników to nikt tego nie zrobi. W kupie siła, aby ta drugą kupę śmierdząca w końcu spłukać.. A przynajmniej z godnością odejść i z poczuciem, że zrobiło się wszystko. Ale naprawdę wszystko !
Przyzwoity człowiek nie chce pełnić roli szpiega i donosiciela .Człowiek niegodziwy bardzo chętnie bierze się za to rzemiosło i w ten sposób staje się użyteczny a nawet niezbędny .Gdzieś wyżej napisałem , że ja tego nie lubię . Sam kilka dni temu głośno powiedziałem o kilku rzeczach i dzięki temu od marca zaczynam w innym miejscu . Mam nadzieję , że w lepszym . Serdecznie pozdrawiam.
Strasznie narzekacie :0 u Nas w Śdsiu w Krakowie jest jak jest ale nikt z terapeutów i kierownictwa nie narzeka na wynagrodzenie. Bądzcie ludzmi praca jak praca albo się człowiek godzi bo jest jak jest albo nie ch zmieni zawód. Z tym że jak zmienia to jest kiepsko bo teraz długo się robi by byś kimś i mieć DUŻO FORSY - jak to mówi młodzież:)
Człowiek nie żyje na kasie więc po co aż tak dramatyzowac hm ? żyć chwilą!