Witam
Przepisy prawa pracy obowiązują także dyrektorów placówek opiekuńczych. Oni bowiem, odpowiadają za prawidłowe zgodne z prawem ułożenie harmonogramu pracy, który winien uwzględniać - min. normy dobowe, tygodniowe, a także obowiązujący u Was okres rozliczeniowy. Wydaje się, że PIP i nawet telefoniczno-anonimowa prośba o pomoc sprawi, że normy czasu bada przestrzegane bo inaczej Dyr narazi się na sankcje karne.
Pozdrawiam
Przestrzegać prawo należy i basta. Rozmowa z dyrektorem i otwarte pytania w tej sprawie to konieczność i norma zdrowych stosunków służbowych. Ale KABLOWANIE i te niby anonimowe telefony to dla mnie ohyda. Takie postępowanie, zresztą przez każdą ze strony, nigdy nie spowoduje dobrych relacji w pracy.
Hej u mnie wygląda to tak : Pracujemy wszyscy 40 h tyg. Jesli chodzi o weekendy to wyglada to prosto 1 wek.sobota- dyzur podwójny(14-22-22-6) niedz. wolne.
2. wek. niedz. dyżur podwojny (14-22-22-6) i wowczas sobota jest wolna.
3. wek. 2 rana ( sob.-6-14 i niedz. 6-14)
4. wek. Cały wolny
i tak pracujemy po 2 osoby na zmianie.
Ja nie chcę na nikogo \"kablować\" chcę tylko wiedzieć na jaki art mogę się powołać w rozmowie z dyr.Muszę powiedzieć, że niestety bez tego się nie obejdzie. Widziałam gdzieś że 6 dni a siódmy ma być wolny ale nigdzie nie umię tego znaleźć.