ilość dni - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 25 mar 2009, 0:19

Wprowadzono nam pracę 8 dni pod rząd czy jest to zgodne z prawe?
~/mart

Napisano: 25 mar 2009, 10:51

A co po tych 8 dniach??? Ile wolnego?
~jolka

Napisano: 25 mar 2009, 11:08

2 dni wolnego, w tym jeden po nocy
~/mart

Napisano: 25 mar 2009, 11:09

a jak wyglądają weekandy u was? bo u nas mamy wolne tylko w niedzielę, mówią że sobota nam się nie należy
~/mart

Napisano: 25 mar 2009, 14:12

Witam
Przepisy prawa pracy obowiązują także dyrektorów placówek opiekuńczych. Oni bowiem, odpowiadają za prawidłowe zgodne z prawem ułożenie harmonogramu pracy, który winien uwzględniać - min. normy dobowe, tygodniowe, a także obowiązujący u Was okres rozliczeniowy. Wydaje się, że PIP i nawet telefoniczno-anonimowa prośba o pomoc sprawi, że normy czasu bada przestrzegane bo inaczej Dyr narazi się na sankcje karne.
Pozdrawiam
~xyz

Napisano: 25 mar 2009, 23:49

Przestrzegać prawo należy i basta. Rozmowa z dyrektorem i otwarte pytania w tej sprawie to konieczność i norma zdrowych stosunków służbowych. Ale KABLOWANIE i te niby anonimowe telefony to dla mnie ohyda. Takie postępowanie, zresztą przez każdą ze strony, nigdy nie spowoduje dobrych relacji w pracy.
~jolka

Napisano: 26 mar 2009, 12:14

Hej u mnie wygląda to tak : Pracujemy wszyscy 40 h tyg. Jesli chodzi o weekendy to wyglada to prosto :) 1 wek.sobota- dyzur podwójny(14-22-22-6) niedz. wolne.

2. wek. niedz. dyżur podwojny (14-22-22-6) i wowczas sobota jest wolna.

3. wek. 2 rana ( sob.-6-14 i niedz. 6-14)

4. wek. Cały wolny
i tak pracujemy po 2 osoby na zmianie.

To dziala i wszyscy sa zadowoleni.
~iwona

Napisano: 26 mar 2009, 12:59

Nie wiem czy ja to dobrze zrozumiałam,że niby jedna osoba pracuje od 14 - 22, a potem ma jeszcze w tym dniu nockę??????????????
~Gabrysia

Napisano: 26 mar 2009, 15:22

Ja nie chcę na nikogo \"kablować\" chcę tylko wiedzieć na jaki art mogę się powołać w rozmowie z dyr.Muszę powiedzieć, że niestety bez tego się nie obejdzie. Widziałam gdzieś że 6 dni a siódmy ma być wolny ale nigdzie nie umię tego znaleźć.
~/mart

Napisano: 26 mar 2009, 15:23

a co do week , które są u iwony to wątpie żeby się ktoś zgodził, zwłaszcza gdy są małe dzieci. czy ktoś z was ma inną propozycję?
~/mart

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x