Info dla osób używających SR/FA Sygnity - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 12    [ Posty: 117 ]

Napisano: 24 sie 2015, 17:39

Konieczność zmiany szablonów wydruków była przecież poruszana na spotkaniach organizowanych przez Sygnity.. Ja się z tym liczę i dziewczyny u mnie również, jakoś na dniach przechodzimy na nową wersję, niektóre koleżanki miały już okazje wprowadzać testowo wnioski na specjalnej testowej wersji która im przygotowałem.
Jest to całkowicie nowe narzędzie które korzysta z tych samych danych które mieliśmy wprowadzone, a jak widać sygnity dokłada natychmiastowo kolejne funkcjonalności które Wam brakują i zgłaszacie, zarówno przez HD jak i tutaj na forum... dzisiaj przeglądałem wykaz zmian w wersji 2.1.2 i juz widzę kila zrealizowanych funkcjonalności które zostały wpisane tutaj na forum.

Z pomostem było u mnie podobnie najpierw strach miał duże oczy a teraz już koleżanki nie pamiętają jak wyglądał stary pomost :) Tak więc nie wiem po co robicie to całe zamieszanie... zgłaszajcie co potrzeba a na pewno HD zrealizuje podobnie jak jest w pomost std
Pomost std też początkowo miał mniejsza funkcjonalność niż OU POMOST- a teraz jest znacznie bardziej rozbudowany- zgłaszajmy nasze potrzeby a będzie łatwiej innym OPS a nie zamknąć zauważone problemy w szufladzie i się wymądrzać na forum
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2015, 17:53

Drogi Tomku od początku wakacji śledzę wypowiedzi użytkowników także "kawa i ciasto" rozumiem ich w 100%, bo faktycznie jeśli chodzi o wydruki decyzji to jest dramat jeśli chodzi o formatowanie tekstu. Jeśli mamy czcionkę Serif i wielkość Standardowa to jest dobrze, ale gdy zmienimy rozmiar, żeby się zmieścić na jednej stronie, to się dzieją cuda. Pal licho, że trzeba to od podstaw dostosować, ale tego nie można dostosować, bo np. w sekcji postanowienia nie można zmienić rozmiaru, mimo, że zaznaczamy cały tekst i mimo, że modyfikujemy znacznik w znaczniku. W pomoście to działa dobrze i myśleliśmy, że to ta sama technologia i też będzie działało formatowanie, a tu niestety niemiła niespodzianka.
Jeśli chodzi o wydruki list wypłat to powiem, że jest fajnie, tutaj można wiele dostosować i nie mam zastrzeżeń.
Co do dłużników alimentacyjnych to jeszcze trochę brakuje i dlatego użytkownicy się denerwują, bo przecież płacą za program, a jak
płacę to wymagam.
Reasumując poprawcie edytor wydruków decyzji i TW i dodajcie wydruki indywidualne u dłużników to będzie super.
A z resztą przeżyjemy, przynajmniej tak mi się wydaje.
Pozdrawiam i życzę miłej i owocnej pracy.
Pawełek

Napisano: 24 sie 2015, 17:59

naitsyrk85 pisze: a jak widać sygnity dokłada natychmiastowo kolejne funkcjonalności które Wam brakują i zgłaszacie [/b]
Czyżby? Wg mojej wiedzy z tego forum następna aktualizacja ma być w połowie września czyli za miesiąc. Dla niektórych to jest jednak dużo czasu. Wcześniejsze wersje też nie były częściej :(
Pawełek

Napisano: 24 sie 2015, 18:04

naitsyrk85 pisze:Tak więc nie wiem po co robicie to całe zamieszanie...
Gdybyś pracował od lipca na nowej wersji, (bo informatyk by Ci zainstalował bez twojej wiedzy z czym to się je) to byś miał inne zdanie.
Pawełek

Napisano: 24 sie 2015, 18:05

Niestety napisane poprawki wymagają testów, w przeciwnym wypadku mogą pojawić się jeszcze większe problemy...
A czego brakuje jeszcze w 2.1.2 co uniemożliwia pracę do połowy września, może uda się wtedy na Hd załatwić aby wrzucili to w jakimś DPP, jestem cały czas w trakcie testowania 2.1.1 może w najbliższym czasie zainstaluje 2.1.2
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2015, 18:08

Pawełek pisze:
naitsyrk85 pisze:Tak więc nie wiem po co robicie to całe zamieszanie...
Gdybyś pracował od lipca na nowej wersji, (bo informatyk by Ci zainstalował bez twojej wiedzy z czym to się je) to byś miał inne zdanie.
Tak jak pisałem jesteśmy w trakcie testów w naszym OPS wersji 2.1.1 i zamierzamy przejść w najbliższym czasie na nową technologię, było rzeczywiście trochę braków ale wiele z tego co zauważyłem wyrównuje wersja 2.1.2 jak tylko uzyskam ją z sygnity zaraz będę instalował na środowisku produkcyjnym w naszym OPS.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2015, 20:13

naitsyrk85 pisze:A czego brakuje jeszcze w 2.1.2 co uniemożliwia pracę do połowy września
1. brak możliwości modyfikacji wniosku od strony administracji,
2. program nie kopiuje dochodów z innych wniosków, które są w innych modułach,
3. w oknie Zestawienia dostępne tylko trzy wydruki: osobowy, dzienny, realizacji świadczeń,
4. brak dostępu do historii sprawy w decyzjach po kliknięciu prawym klawiszem myszy,
5. brak możliwości pełnej modyfikacji szablonu decyzji, tak aby była jednolita czcionka w całym wydruku,
6. podczas wklejania tekstu do decyzji znika wszystko co jest poniżej wklejenia (nie zawsze, ale często),
7. brak dostępu do wielu podznaczników na szablonach decyzji np. w TW BaktNor i głębiej, więc nie można zmienić treści aktu normatywnego (może ten przykład jest mało istotny, ale jest ich duuużo więcej,
8. brak możliwości usunięcia wypunktowania w edytorze. Ciężko opisać kiedy, ale gdy ktoś popracuje to się przekona o co mi chodzi,
9. brak dostępu do wydruku listy opłaconych składek po wejściu w okno Lista przelewów bankowych,
10. brak generowania list wypłat w oparciu o dodatkowe filtrowanie np. wg miejscowości,
11. brak uzupełniania list,
12. brak cofania zatwierdzania list,
13. brak możliwości tworzenia jednej listy dla SR i FA, przez co musimy płacić większe prowizje za przelewy,
14. brak całościowego umorzenia/wygaszenia z powodu śmierci zadłużenia dłużnika. Trzeba każdą pozycję umarzać po kolei. Jak mamy 8 lat to jest np. 6 lat x 12 mcy daje nam 72 operacje,
15. brak dostępu do historii obliczania odsetek,
16. brak wydruków indywidualnych dla dłużników alimentacyjnych,
17. blokowanie rekordów i nie zwalnianie ich w wielu miejscach programu,
18. dużo wolniejsza praca w porównaniu z poprzednim programem.

Pan Tomek pewnie napisze, że to drobnostki, ale one na prawdę nam utrudniają bardzo życie. Gdyby to było zrobione zanim zostało udostępnione dla wszystkich to pewnie byśmy mówili, że jest cacy, ale tak niestety nie ma, a pracować trzeba.
Pawełek

Napisano: 25 sie 2015, 7:54

chociaż ja już coraz bardziej się oswajam z tym programem to uwaga taka jeszcze a propos poniższej dyskusji .. każdy program powinien usprawniać pracę człowieka .. nikt już dzisiaj by nie chciał liczyć na liczydłach :lol: :lol: :lol: ....... nie dziw się Tomaszu naszym uwagom czytaj: nerwom .. cofnęliśmy się o 10 lat .. wniosek wprowadzany w dwie minutki wprowadza się w pięć (co najmniej ) .. przy tym trzeba za każdym razem wprowadzać dochody, orzeczenia, szkoły ... wyobraź to sobie teraz od 1 września przy setkach czy tysiącach wniosków .. robimy najzwyczajniej za króliki doświadczalne i z całym szacunkiem dla waszej pracy .. nie spisaliście się ........cały czas piszesz, że poprawicie to czy tamto ... a co z prędkością już pisałam kilka razy o tym i co ? cisza ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 8:12

ewalu pisze: przy tym trzeba za każdym razem wprowadzać dochody, orzeczenia, szkoły ... wyobraź to sobie teraz od 1 września przy setkach czy tysiącach wniosków ..
że co :o :shock: :?
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 25 sie 2015, 8:13

ewalu pisze:chociaż ja już coraz bardziej się oswajam z tym programem to uwaga taka jeszcze a propos poniższej dyskusji .. każdy program powinien usprawniać pracę człowieka .. nikt już dzisiaj by nie chciał liczyć na liczydłach :lol: :lol: :lol: ....... nie dziw się Tomaszu naszym uwagom czytaj: nerwom .. cofnęliśmy się o 10 lat .. wniosek wprowadzany w dwie minutki wprowadza się w pięć (co najmniej ) .. przy tym trzeba za każdym razem wprowadzać dochody, orzeczenia, szkoły ... wyobraź to sobie teraz od 1 września przy setkach czy tysiącach wniosków .. robimy najzwyczajniej za króliki doświadczalne i z całym szacunkiem dla waszej pracy .. nie spisaliście się ........cały czas piszesz, że poprawicie to czy tamto ... a co z prędkością już pisałam kilka razy o tym i co ? cisza ..
Ewalu kochanie moje teraz jedną decyzje będziemy pisać 3 dni
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Strona 6 z 12    [ Posty: 117 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x