Izolatka w DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~Karoll

Izolatka w DPS

Post autor: ~Karoll »

Czy macie w swoich domach izolatki, a jeśli tak to jak są wyposażone? Czy mają monitoring zgonie z rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 28 czerwca 2012 r. (poz. 740 D>U> z dnia 29 czerwca 2012 r.)
~karolla

Re: Izolatka w DPS

Post autor: ~karolla »

ta mamy piwnice a w niej głodne trole i jak takiego wrzucamy to potem tylko kości wyrzucamy a trole najedzone i kłopot z głowy h ha ha ha hahahahahahahahahahah
~Karoll

Post autor: ~Karoll »

baaardzo śmieszne...
Pytanie poważne, bo jak przyjadą skontrolować i zaczną się czepiać to lepiej wiedzieć czego mogą się czepiać.
Do karolla - u was to pewnie jeszcze na kościach zupkę gotujecie i \"kłopot z głowy\" i korzyści są. Dzięki za odpowiedź ale nie takiej oczekiwałem.
~ruda

Post autor: ~ruda »

w rozporządzeniu nie pisze,że jednostkach pomocy społecznej / dps/ musi być izolatka, możesz zastosować każdy inny środek przymusu bezposredniego, byleby nie izolowanie
~Marta

Post autor: ~Marta »

Dziwne rzeczy piszecie...sprawdźcie najpierw czy i w jakich dps-ach może być zastosowany przymus bezpośredni-w tym także izolowanie...
~nn

Post autor: ~nn »

W domach pomocy nie ma izolatek. Izolatki powinny być jedynie w szpitalach psychiatrycznych.
~Mania

Post autor: ~Mania »

Karoll ma rację, wskazane rozporządzenie nakłada na dpsy dla psychicznie chorych i niepełnosprawnych intelektualnie obowiązek posiadania izolatki z monitoringiem, wyposazonej w przedmioty bezpieczne ale i niezbedne dla podopiecznego i to jest wymóg do spełnienia do końca roku. przestanie być dowcipne jak się pod tym kątem kontrole pojawią. Nie może być izolowanie w sytuacjach napadu agresji w przypadkowym pokoju który zazwyczaj jednoosobowy nie jest ani w żadnym innym pomieszczeniu. Niestety czy nam się podoba czy nie, czy są warunki techniczne - ustawodawcy nie interesuje i w przyszłym roku może to już skontrolować i sąd i jednostka nadrzędna i jeszcze nie wiadomo kto.
~nn

Faktycznie od stycznia mają być izolatki w dps. Nie jestem na bieżąco :-(
~xxx

Post autor: ~xxx »

Gdzie jest zapis że do końca roku ma być izolatka?
~nn

Paragraf 8 i 19
ODPOWIEDZ