zas. stały a dps
zas. stały a dps
Mam pytanko.
Jasne jest że osoba płaci 70% swego dochodu za pobyt w dps. Jednak czy ops może umniejszyć stały o tę kwotę, czy musi przekazać cały np. przekazem i osoba sama pokryje swoje wydatki?
Jasne jest że osoba płaci 70% swego dochodu za pobyt w dps. Jednak czy ops może umniejszyć stały o tę kwotę, czy musi przekazać cały np. przekazem i osoba sama pokryje swoje wydatki?
Re: zas. stały a dps
ponieważ dzielenie zasiłku stałego na 70% i 30% należy do zmiany decyzji administracyjnej, to należy wszcząć postępowanie administracyjne z urzędu w sprawie zmiany decyzji dotyczącej zasiłku stałego i wysłać to pismo zainteresowanej osobie, odczekać aż minie 7 dni od daty odbioru pisma i elegancko zmienić decyzję.
Klient musi wyrazić zgodę na potrącanie przez OPS 70% - ustawa daje możliwość samodzielnej wpłaty na konto DPS.
Ja jeszcze biore oświadczenie m,ieszkańca, który jest w DPS w którym wyraża zgodę na oplacanie za pobyt. Mam to w Aktach mieszkańca jako \"dupochron\"
Oprócz zas. stały a dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
dps
zawieszenie opłaty za pobyt w DPS
gdzie ten wywiad ?
Dochód do umowy z osobą zobowiązaną
Opinia o DPS
od kiedy zmiana decyzji
nowe decyzje
Nieletni z zasiłkiem pielęgnacyjnym - opłata za DPS
Jak ustalacie gdzie mieszkaą, pracują osoby zobowiązane do alimentacji?
zgon osoby a odpłatność za dps zmiana średniego kosztu utrzymania
DPS dla alkoholików
Izolatka w DPS
pytanie do pracowników socjalnych DPS niepaństwowych
Wolne miejsca w DPS
POGRZEB
wywiad