jak jest u Was?
jak jest u Was?
Poproszę niech ktoś napisze jak u Was wygląda przebieg Niebieskiej Karty od wpłynięcia do realizacji...
Wpływa dziś NK-A i co dalej krok po kroku. (Pytam bo mamy kilka kart i nie wiem czy dobrze to robimy, ( u nas ludzie są grzeczni i się kochają stąd mało NK:):):)
Wpływa dziś NK-A i co dalej krok po kroku. (Pytam bo mamy kilka kart i nie wiem czy dobrze to robimy, ( u nas ludzie są grzeczni i się kochają stąd mało NK:):):)
Re: jak jest u Was?
wpływa NK, Po 3 dniach Zespół (u nas to samo co grupa robocza), ustalamy plan działania. Na następnym zapraszamy na rózne godziny ofiarę i sprawcę wypełniamy NK-C i Nk-D, Przedstawiamy monitoring od ostatnoego spotkania, modyfikujemy monitoring do następnego spotkania.
Wpływa Nk - przewodniczący w ciągu 3 dni wysyła kartę członkom ZI (karta jest zakodowana - przesłana e-mail) Spotkania ZI realizowane są 1 raz w miesiącu - najczęsciej zebranych jest kilkanaście kart. I dalej wiadomo: człnkowie ZI podejmują decyzję co do każdej sprawy i głosowaniem jest ustalane czy zkaładamy GR czy istnieje brak zasadności podejmowania działań.
\"w ciągu 3 dni wysyła kartę członkom ZI...Spotkania ZI realizowane są 1 raz w miesiącu\" czyli nie powołujecie grupy ani ZI w ciągu tych 3 dni od wpłynięcia NK???? tylko w ciągu 3 dni rozsyłacie NK dla członków a potem raz w m-cu się spotykacie i dopiero podejmujecie działania? dobrze rozumiem?
i nikt Wam nie zarzucił, że w ciągu 3 dni od wpłynięcia NK do przewodniczącego powinna fizycznie zebrać się grupa robocza? Wy tylko ich informujecie o NK a potem raz w m-c sie spotykacie, czyli np karta wpływa 1.02 , do 4.02 wysyłacie informacje a potem np 20.02 dopiero podejmujecie sprawę?
Nie wiem czy była kontrola bo przewodniczącym nie jestem tylko małym trybem w ZI natomiast system ten funkcjonuje od poczatku.
Rozumiem, że termin powołania ZI w ciągu 3 dni bierzecie z rozporządzenia ? chodzi o par. 8.1. w/w - rozporządzenia tak ?
Rozumiem, że termin powołania ZI w ciągu 3 dni bierzecie z rozporządzenia ? chodzi o par. 8.1. w/w - rozporządzenia tak ?
Spreed powiedz mi w jakich przypadkach stosujecie \"brak zasadności podejmowania działań\"
Nam powiedziano(WPS), że jedynym przypadkiem stosowania tej opcji jest zgon sprawcy. Inaczej powinniśmy przynajmniej kilka miesięcy nadzorować rodzinę.
Nam powiedziano(WPS), że jedynym przypadkiem stosowania tej opcji jest zgon sprawcy. Inaczej powinniśmy przynajmniej kilka miesięcy nadzorować rodzinę.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W rozporządzeniu nie ma słowa o zwólaniu grupy czy też ZI w ciągu 3 dni od wpłynięcia NK. Jest napisane, że w ciagu 3 dni przewodniczący ZI przekazuje grupie i zespolówi NK co nie jest równoznaczne z jej zwołaniem. To co, jak nie powołuję GR do danego przypadku to mam za każdym razem zwoływac Zespół??? Bez sensu. u nas to fukncjonuje następujaco - wpływa NK i w tym samym dniu idzie info do członków ZI, że wpłynęłą NK z którą można się zapoznać w ZI. Przy powołaniu GR - robi to przewodniczący jednoosobowo - wyznaczam koordynatora GR i informuję pozostałych członków GR o NK
Oprócz jak jest u Was? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
pomoc
Sprawozdanie z realizacji Krajowego Programu Przeciwdziałania PRzemocy w Rodzinie
Zawiadomienie o popełn. przestępstwa
Część D
protokoły
Co może ZI ?
posiedzenie ZI
co teraz?
praca mgr dot. przemocy
proszę o pomoc
mam pytanie
DARMOWE szkolenia Wlkp ?
ODO,Pomoc Społeczna,Rozmowa z ofiarami przemocy,Świadczenia Rodzinne
sytuacja dziecko