Zawiadomienie o popełn. przestępstwa
Zawiadomienie o popełn. przestępstwa
Czy Zespół Interdyscyplinarny musi napisać do Prokuratury o popełnionym przestępstwie jeżeli ofiara nie wyraża chęci współpracy?
Re: Zawiadomienie o popełn. przestępstwa
Może, tylko po co ?
Nie ma zeznań czyli dowodów, bo ofiara nie powie nic i po sprawie.
Niepotrzebna latanina dla policji i prokuratury .
Nie ma zeznań czyli dowodów, bo ofiara nie powie nic i po sprawie.
Niepotrzebna latanina dla policji i prokuratury .
tak ale w razie gdy się coś stanie to kto będzie za to odpowiadał? Media przyjdą najpierw do OPS i Przewodniczącego
OK AAA odpowiem Ci \"po co\"
...bo oczywiście to co piszesz dalej to niestety fakt czyli brak zeznań = sprawa utyka na etapie postępowania przygotowawczego
jednak jesli cokolwiek sie w tej rodzinie wydarzy to zastanów się na kogo wypadnie wyliczanka ...i kozłem ofiarnym będziesz Ty\"
więc czasem chociaz wiemy, że zawiadomienie nie przyniesie oczekiwanych rezultatów to może róbmy to ze względu na własne \"interesy\" czyli \"dupochron\"
wiem, że to marna motywacja, ale cóż
...bo oczywiście to co piszesz dalej to niestety fakt czyli brak zeznań = sprawa utyka na etapie postępowania przygotowawczego
jednak jesli cokolwiek sie w tej rodzinie wydarzy to zastanów się na kogo wypadnie wyliczanka ...i kozłem ofiarnym będziesz Ty\"

więc czasem chociaz wiemy, że zawiadomienie nie przyniesie oczekiwanych rezultatów to może róbmy to ze względu na własne \"interesy\" czyli \"dupochron\"
wiem, że to marna motywacja, ale cóż

NAJGORSZE JEST TO ŻE WŁAŚCIWIE WSZYSTKIE DZIALANIA ZESPOŁU SĄ DO ....... TYLKO PO TO ŻEBY CHRONIĆ SIEBIE. BO I OFIARA I SPRAWCA JAK NIE PODEJMĄ ŻADNYCH DZIAŁAŃ TO ICH SYTUACJI NIE ZMIENI ANI PRAC. SOC. ANI POLICJANT ITD.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no właśnie, więc jeżeli masz współpracę to można coś fajnie zadziałać, 0lea jesli nie to dlaczego mamy (jakby co) odpowiadać za cos na co nie mamy wpływu- to juz chyba lepiej, skoro i tak nic nie mozna zrobić przynajmniej ochronic siebie
ania
Oprócz Zawiadomienie o popełn. przestępstwa - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Zażalenie
Nk
BARDZO PROSZE O POMOC !!!!!
co w tej sytuacji
Jerry albo Spreed-pytanie
powinowaty w tej samej linii lub stopniu
pomoc
Sprawozdanie z realizacji Krajowego Programu Przeciwdziałania PRzemocy w Rodzinie
Część D
protokoły
Co może ZI ?
posiedzenie ZI
co teraz?
jak jest u Was?
praca mgr dot. przemocy
proszę o pomoc