Jakie obowiązki wykonuje przewodniczący GKRPA?
Jakie obowiązki wykonuje przewodniczący GKRPA?
Jestem pracownikiem urzędu i dziś otrzymałam propozycję zostania albo sekretarzem albo przewodniczącym GKRPA, oczywiście po uprzednich szkoleniach, wdrożeniu w temat, rozmowach z obecnymi członkami komisji, ogólnie po uprzednim przygotowaniu [względnym i podstawowym oczywiście]. Nie wiem czy podołam zadaniom, dlatego pytam co nalezy do obowiązków przewodniczącego...
Re: Jakie obowiązki wykonuje przewodniczący GKRPA?
na jaką część etatu i przy jakiej liczbie ludności bo przy 40 000 mieszkańców to 1/2 etatu
u nas mała gmina, ok 25 000 ludności...
u mnie praca przewodniczącego sprowadza się tylko na sporadycznych obecnościach na posiedzeniach komisji
całą robotę robi sekretarz
wszystko w ramach etatów
całą robotę robi sekretarz
wszystko w ramach etatów
a u innych? zwoływanie posiedzeń, na komisjach i co jeszcze.....? z góry dziękuję za wypowiedzi

Ja bym zweryfikował czy oprócz zarządzenia o powołaniu GKRPA jest załącznik który wprowadza regulamin pracy komisji, jeśli tak, no to tam znajdziesz obowiązki przewodniczącego komisji, a jeśli nie to proponuję taki regulamin opracować i wprowadzić do zarządzenia wraz ze zmianą składu osobowego komisji.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
a czy wiążą się z tym jakieś minusy? usłyszałam, że na obecnego przewodniczącego w naszej gminie była niezła nagonka, chcieli go bić, plulu za nim na ulicy, wyzywali...
trochę się boję...

Cały urok pracy z ludżmi! Są też milsze akcenty tej pracy, chociażby takie że ktoś przyjdzie Ci podziękować za to, że się leczy i nie pije!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
jestem 2,5 roku członkiem gminnej komisji r.p.a. Jeszcze nikt za mną nie gonił, co więcej - złego słowa nie powiedział. Jak wygląda praca poszczególnych członków komisji, w tym przewodniczącego? To zależy od bardzo wielu czynników. Co gmina to obyczaj:)
Oprócz Jakie obowiązki wykonuje przewodniczący GKRPA? - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
bezradnosc...
rozgrywki małżeńskie - problem alkogolowy
złożyłam wniosek w sadzie o leczenie, opłaciłam a wnioskodawca chce go wycofac.
schronienie-bezdomny
niedopłata za zezwolenie
bezdomność
rachunek
podanie/prośba do GKRPA o przymusowe leczenie odwykowe alkoholika
zasiłek stały dla bezdomnych
bezdomny POMOCY
WNIOSKI NA KOMISJĘ dofinansowanie
delegacje
Kontrola sklepu przez MKRPA
Bardzo proszę, pomóżcie!!
alkoholizm