złożyłam wniosek w sadzie o leczenie, opłaciłam a wnioskodawca chce go wycofac.

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
~aga

złożyłam wniosek w sadzie o leczenie, opłaciłam a wnioskodawca chce go wycofac.

Post autor: ~aga »

babka złożyła wniosek o skierowanie męża na leczenie. Przeprowadzilismy całą procedutrę, wystąilismy do sadu, zrobiłam opłatę za złożenie wniosku a baba pisze mi podanie i żąda abym wszystko wycofała. Ok moge wycowac ale sąd nie odda mi opłaty za złożony wniosek. czy zatem moge domagac się od niej aby zwróciła chociaż te koszty sądowe?
~O\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Re: złożyłam wniosek w sadzie o leczenie, opłaciłam a wnioskodawca chce go wycofac.

Post autor: ~O\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ »

w takim razie ja wezwij i przedstaw jej fakty oraz weź od niej na pismie że wycofuje i jest świadoma jakie koszta zostały poniesione. Oczywiście jej powiedz że nigdy wiecej. Ale ja na Twoim miejscu już bym nie wycofała bo jak mówisz poszło do Sądu ., Niech ona przed Sądem powie jaki mąż dobry i że juz nie pije.
Jak złożyłaś papiery to już nic nie wycofujesz i musisz jej powiedziec że to jest w gestii sądu!! taka procedura
~O\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Re: złożyłam wniosek w sadzie o leczenie, opłaciłam a wnioskodawca chce go wycofac.

Post autor: ~O\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ »

w takim razie ja wezwij i przedstaw jej fakty oraz weź od niej na pismie że wycofuje i jest świadoma jakie koszta zostały poniesione. Oczywiście jej powiedz że nigdy wiecej. Ale ja na Twoim miejscu już bym nie wycofała bo jak mówisz poszło do Sądu ., Niech ona przed Sądem powie jaki mąż dobry i że juz nie pije.
Jak złożyłaś papiery to już nic nie wycofujesz i musisz jej powiedziec że to jest w gestii sądu!! taka procedura
~anka

Post autor: ~anka »

zupełnie się zgadzam z tym co powyżej. Jeżeli sprawa została przekazana do sądu, to nie ma mowy, żeby się z niej wycofywać. Przekazanie akt sądowi jest równoznaczne z zakończeniem postępowania przez komisję r.p.a, tak więc na jakiej podstawie wybierzesz akta z sądu?
~aga

Post autor: ~aga »

ale ona dzwoniła do sadu i powiedziano jej, że można wycofać, na nasz wniosek. więc nie popuści
~anka

Post autor: ~anka »

no to zadecydujcie komisyjnie, co z tym zrobić. A swoją drogą, sąd to potrafi...
~Danka

Post autor: ~Danka »

A co z podstawami prawnymi? Komisja nie potrzebuje zgłoszenia jeżeli są np. nieletnie dzieci i podejrzenie demoralizacji.
~Danka

Post autor: ~Danka »

Musisz mieć \"coś\" oficjalnie jeśli komisja ma zmienić zdanie.
~ilona

Post autor: ~ilona »

zmienność decyzji to cecha charakterystyczna doświadczających przemocy. Ja nie daję wiary temu, co mówią kobiety w fazie miodowego miesiąca. Po nim przyjdą kolejne etapy. Już nie będzie tak słodko. A jezeli nie mam racji, to tym lepiej. Ale dokumentów z sądu bym nie wycofywała.
ODPOWIEDZ