Witam.
Mam straszny kłopot ponieważ nie wiem jak napisać podanie o którym mowa w tytule i bardzo proszę o jakieś wskazówki o pomoc. Mój tato już wariuje pod wpływem alkoholu, nie daje nam spać w nocy, kradnie pieniądze itp. co odbija się na życiu i zdrowiu psychicznym całej naszej rodziny. Chce zgłosić go na przymusowy odwyk w zakładzie zamkniętym ale nie wiem jak napisać podanie.
Jeżeli ktoś możne mi pomoc to proszę o jakąś rade, wskazówkę a może istnieje jakiś wzór takiego podania lub prośby.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Elka
podanie/prośba do GKRPA o przymusowe leczenie odwykowe alkoholika
Re: podanie/prośba do GKRPA o przymusowe leczenie odwykowe alkoholika
Zgłoś się do GKRPA i tam powinni mieć jakiś wzór. Myślę, ze tak będzie najrozsądniej. Możeszz też po prostu zgłosić się do pracownika socjalnego przedstawić swoją sprawę - powinien ci pomóc, ale nie gwarantuję - niestety co gmina to inna interpretacja przepisów.
Re: podanie/prośba do GKRPA o przymusowe leczenie odwykowe alkoholika
po co zwalac na przepisy? akurat te nie są zawiłe. Powiedziałabym, że wszystko zależy od ludzi, których spotka na swojej drodze osoba potrzebująca pomocy...
Oprócz podanie/prośba do GKRPA o przymusowe leczenie odwykowe alkoholika - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
bezdomny a zasiłek stały POMOCY
bezradnosc...
rozgrywki małżeńskie - problem alkogolowy
złożyłam wniosek w sadzie o leczenie, opłaciłam a wnioskodawca chce go wycofac.
schronienie-bezdomny
niedopłata za zezwolenie
bezdomność
rachunek
Jakie obowiązki wykonuje przewodniczący GKRPA?
zasiłek stały dla bezdomnych
bezdomny POMOCY
WNIOSKI NA KOMISJĘ dofinansowanie
delegacje
Kontrola sklepu przez MKRPA
Bardzo proszę, pomóżcie!!
alkoholizm