Jeśli w trakcie jednego zdarzenia przemocowego jeden domownik stosuje przemoc wobec dwóch członków rodziny, to wypełnia się dwie niebieskie karty (z uwagi na dwie ofiary przemocy) czy też jedną niebieską kartę ( z uwagi na jednego sprawcę przemocy) wpisując dane obu ofiar ?
miałam taką sytuację - wypełniłam na jednym formularzu- umieściłam dwie osoby doznające przemocy - zgłaszający , wobec której stosowana ......\'zgłaszający ..inna osoba-
A co z informacja o stanie zdrowia osoby ? Też na jednym formularzu NK ? Tam jest miejsce dla jednej ofiary. Przeglądając ten formularz widać, że ustawodawca nie przewidział takiej sytuacji. A NK cz. B - wręczać jednej czy obu ofiarom ? Cz. C chyba też wspólnie. Plan pomocy też wspólnie?.
Jednym formularzem NK można wykazać, że są dwie, trzy, a nawet dziesięć ofiar przemocy. Ale potem każdej z tych ofiar (wyjąwszy małoletnie dzieci) trzeba wręczyć kartę \"B\".
W związku z tym, co chyba oczywiste, każdą z ofiar trzeba z osobna zaprosić na GR i z każdą z nich wypełnić kartę \"C\".
Pardon, nie w reklamie PLAY, tylko INB Bank Śląski z Markiem Kondratem w roli głównej.
P.S. Choroba, zapędziłem się, co właściwie nie powinno dziwić, bo w tym ogromie oszołomiastych reklam naprawdę można dostać kręćka!
Ale jakże są one dochodowe?! Sam bym chciał zarobić na nich choć parę groszy....