jednorazowe świadczenie - Stare tematy

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 25 sty 2010, 11:02

u nas też by taki motyw nie przeszedł na bank,
laptop? a cóż to za niezbędna potrzeba??
niezbędna potrzeba to np. buty , kurtka, czy nawet łóżko....
~poca

Napisano: 25 sty 2010, 11:09

Starosta zabiłby mnie chyba śmechem zaraz po mojej Kierowniczce jakbym z laptopem wyskoczyła. POzatym w częsci 6 wywiadu zawsze mozesz napisac że rodzina a i owszem wnioskuje o laptopa natomiast twoim zadniem to niej jest niezbędna życiowa potrzeba dla dziecka i dać odmowną decyzję i finał.
Dla mnie osobiście to jest już marnotrawienie pieniędzy publicznych...i lekka przesada ze strony rodziny.
U nas kobieta odstała tylko 1.000 zł na 8 miesięczne maleństwo które przyjęła do r.z. i co ? wózeczek, pościel i łóżeczko kupiła bo na tylko tyle starczyło! i to jest niezbędna potrzeba! mało tego jeszcze nie bardzo chciała tą pomoc nawet , prawie jej ,,wcisnęłam\" bo mi się serce kroiło!

firmę laptopa tez podali Acer może czy Toshiba?
~poca

Napisano: 23 lut 2011, 15:17

A jak robicie w przypadku rodzin zawodowych (pogotowii rodzinnych)?
Czy przyznajecie pomoc na zakup butelek, smoczków, kocyków, pościeli, pampersó itp? Czy raczej uważacie, że powinno to być zakupione w ramach świadczenia miesięcznej pomocy?
Doradźcie!
~JA

Napisano: 23 lut 2011, 15:23

Dziewczyna się kształci, uczy 3 języków obcych i uważacie, że dla niej laptop nie jest potrzebą niezbędną???
~Ella

Napisano: 23 lut 2011, 16:09

nie, laptop nie jest niezbędną do życia potrzebą :)
~@

Napisano: 26 lut 2011, 19:30

jak opuści rodzinę zastępczą i będzie chciała kupić sobie laptopa to kupi bo otrzyma wtedy pomoc na zagospodarowanie i na usamodzielnienie.
A jak jest w rodzinie zastępczej-nadal to ja nie przyznałbym pomocy na zakup laptopa. To nie jest niezbędna rzecz.
~Poldzio

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x