Czy moge sie starać o mieszkanie - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 30 cze 2009, 18:53

Czy przysługuje mi mieszkanie?? usamodzielniam się własnie 20 lipca mam 18 i nie mam gdzie mieszkać a mam małe dziecko ! ? Szukam odpowiedzi! Pomocy
~Margolka91

Napisano: 30 cze 2009, 18:54

musi ktoś z pcpr na to pytanie ci odpowiedzieć ! może ktoś będzie łaskaw bo cienżko się co kolwiek doprosić
~loli

Napisano: 01 lip 2009, 21:55

Można się starać o przydział z zasobów komunalnych a PCPR może w tym zakresie wesprzeć twój wniosek i najpierw pomóc go napisać. Mieszkań wolnych nie ma więc nie ma mozliwości ich przydzielania. Jeżeli na terenie działania danego PCPR sa mieszkania chronione to PCPR na twój wniosek może cię do takiego mieszkania chronionego skierować ale to jest czasowe wyjście. Warunkiem udzielenia jakiejkolwiek pomocy przewidzianej dla osób usamodzielnianych jest przystąpienie do realizacji indywidualnego programu usamodzielnienia. Właśnie w tym programie winnaś ująć formy pomocy, o które będziesz się ubiegać i również to, że twoja sytuacja mieszkaniowa jest trudna i nie masz dokąd iść.
~Iza

Napisano: 03 lip 2009, 18:01

tzn iza ja wyprowadziłam się do chłopaka tzn teraz jestem na wakacjach 20 lipca kończe 18 lat i się wyprowadzam do niego i tu mnie zameldują ale razem ze mną i dzieckiem to będzie tu 8 osób na meldunku na dwóch pokojach jestem z głogowa a chcem w polkowicach mieszkanie tu gdzie teraz przebywam z chłopakiem u jego rodziców nie wiem zobacyzmy może się da coś z tym coś zrobić ....
~Łukasz

Napisano: 06 lip 2009, 22:10

trzeba iść do urzędu miasta i dowiedzieć sie jakie są szanse, złożyć wniosek
~Iza

Napisano: 07 lip 2009, 11:57

no ale iza bo ja zameldowana bede 21 lipca w polkowicach a w jestem narazie jeszcze kilka dni w lubinie to tu do urzędu trzeba iść raczej bo ja tu bym chciała mieszkanie jakieś
~Margolka91

Napisano: 07 lip 2009, 11:58

i czekaj teraz mam się powoływać na to że jestem z rodziny zastepczej no i dodam że mam dziecko że mamy ciężką sytuacje i takie tam ,....
~Margolka91

Napisano: 30 sie 2011, 19:41

Witam jestem w rodzinie zastępczej w grudniu ubiegłego roku skończyłam 18 lat dopiero teraz wchodzę w plan usamodzielnienia się czy jest taka możliwość że dostanę mieszkanie?? Dalej się uczę i nigdzie nie pracuję żyję tylko z pomocy z pcpr. Jeśli ktoś wie co powinnam zrobić żeby mieszkanko dostać to proszę o jakieś wskazówki... Pozdrawiam
~Patrycja

Napisano: 30 sie 2011, 19:41

Witam jestem w rodzinie zastępczej w grudniu ubiegłego roku skończyłam 18 lat dopiero teraz wchodzę w plan usamodzielnienia się czy jest taka możliwość że dostanę mieszkanie?? Dalej się uczę i nigdzie nie pracuję żyję tylko z pomocy z pcpr. Jeśli ktoś wie co powinnam zrobić żeby mieszkanko dostać to proszę o jakieś wskazówki... Pozdrawiam
~Patrycja

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x