pieniadze na kontynuowanie nauki - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 03 cze 2009, 16:09

prosze o pomoc bo ma taki problem ze teraz w czerwcu koncze studium bhp a mam 24 lat a moj problem jest taki czy moge isc jeszcze na roczne studium o innym kierunku bo ja słyszałam ze juz pcpr nie placi na kontynuowanie nauki jesli sie skonczyło jedno studium bardzo prosze o pomoc
~magda

Napisano: 03 cze 2009, 16:35

możesz spokojnie iść
~gp

Napisano: 03 cze 2009, 17:29

zdobywając kolejny zawód zwiększasz swoje szanse na rynku pracy - możesz spokojnie iść tylko ujmij to w programie usamodzielnienia wspólnie z opiekunem usamodzielnienia i przedłóż do PCPR do zatwierdzenia.
~Iza

Napisano: 03 cze 2009, 19:46

moim opiekunem jest pani ktora pracuje w pcpr i to od niej słyszałam ze nie moge isc na kolejne studium a jak chce sie dalej uczyc to mam isc na studia tylko ja juz nie wiem czy oni mnie strasza zeby mi dłuzej nie placic czy co ?a ja od nich dostaje 494.10zł to nie wiem czy by mi to starczyło na studia?bardzo dziekuje za pomoc pozdrawiam
~magda

Napisano: 18 mar 2011, 16:57

mam pytanie jeżeli doszło do sytuacji ze musialam zrezygnowac z pieniazkow na kontynuowanie nauki poniewaz dostalam prace i moj dochod przekraczal to czy teraz moge po 5 latach wrocic do tych pieniazkow jesli sie ucze i dochod nie przekracza?? mam 24 lata prosze o odpowiedz
~Magda

Napisano: 21 mar 2011, 9:23

Złóż wniosek zaopiniowany przez opiekuna usamodzielnienia, jeżeli realizowałaś w tym czasie ipu, to będzie przysługiwała pomoc pieniężna na kontynuowanie nauki
~Edyta

Napisano: 21 mar 2011, 19:24

a moge spytac co to \"ipu\"?dziekuje ze odpowiedz
~Magda

Napisano: 21 mar 2011, 21:11

Indywidualny plan usamodzielnienia IPU
~pytanko

Napisano: 08 lut 2013, 15:24

mam takie pytanie chodze do szkoły w weekend i dostaję pieniadze za kontynuowanie nauki 494.10zł a musiałam się zarejestrowac w Urzedzie pracy aby miec ubezpieczenie zdrowotne a teraz oni wysyłaja mnie do pracy na staż czy zostana mi zabrane pieniądze za kontynuowanie nauki???
~Kamila

Napisano: 08 lut 2013, 21:05

Do kamila,

Jesli przekroczy ci dochód, zabiorą ci pieniądze, Ale ty złożysz na nowo wniosek w PCPR i znow dostaniesz kaske, bo od tego roku sa nowe przepisy które mówią że dochód już nie jest brany pod uwagę przy pomocy na kontynuowanie nauki. Tzn jak przekryczy ci dochod, to ci wstrzymają, potem na nowo bedziesz dostawac i już nie wazne bedzie czy bedziesz zarabiac 1000 zł czy 2000 zł, pieniążki z pcpr dostaniesz, pod warunkiem ze bedziesz sie uczyc. Dopytaj w pcpr a oni potwierdzą to co napisałam.
~ggg

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x