jednorazówka w formie rzeczowej - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 07 lis 2011, 16:55

Jaki art. w ustawie o pomocy społecznej mówi o tym ,że jednorazową pomoc pieniężną można wypłacić w formie rzeczowej. Z góry dziękuję
~marta

Napisano: 07 lis 2011, 17:03

o jakiej jednorazowej pomocy piszesz?
~Iza

Napisano: 07 lis 2011, 17:04

jednorazowa pomoc pieniężna na usamodzielnienie
~marta

Napisano: 07 lis 2011, 17:06

pomoc na usamodzielnienie przyznaje się w formie pieniężnej natomiast pomoc na zagospodarowanie w formie rzeczowej
~Iza

Napisano: 07 lis 2011, 17:07

sama nazwa mówi \"pomoc pieniężna na usamodzielnienie\" czyli wypłacana w pieniądzu a nie w formie rzeczowej
~Iza

Napisano: 07 lis 2011, 17:16

tak wiem, ale chodzi mi o to iż jestem przekonana że wychowanek rozpuści przyznane świadczenie, a wypłacenie jej w formie rzeczowej byłoby z korzyścią dla niego. Czy mówi o tym jakiś art. w ustawie?
~marta

Napisano: 07 lis 2011, 17:20

niestety czy nam się to podoba czy nie musimy dać w formie pieniężnej albo jak masz możliwość to odmów
~Iza

Napisano: 08 lis 2011, 0:01

Art. 11.
1. W przypadku stwierdzenia przez pracownika socjalnego marnotrawienia przyznanych świadczeń, ich celowego niszczenia lub korzystania w sposób niezgodny z przeznaczeniem bądź marnotrawienia własnych zasobów finansowych może nastąpić ograniczenie świadczeń, odmowa ich przyznania albo przyznanie
pomocy w formie świadczenia niepieniężnego.

My pomoc na usamodzielnienie wypłacamy w ratach na potrzeby wskazane w IPU,wychowanek rozlicza się rachunkami, jeżeli nie to reszta w rzeczówce lub odmowa wypłaty dalszych rat - ale to tylko w wyjątkowych przypadkach, gdy mamy poważne wątpliwości co do wykorzystania świadczenia przez wychowanka . SKO nie uchyliło :)
~eskulap

Napisano: 08 lis 2011, 16:39

a my wypłacamy w ratach po rozliczeniu się z poprzedniej
~pracownik ops

Napisano: 10 lis 2011, 14:04

a my, jeżeli zachodzą przesłanki o których mowa w art. 11, przyznajemy w formie niepieniężnej
~pcpr

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x