Jestem rodziną zastępczą i co dalej ? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 12 cze 2012, 13:52

jestem pedagogiem, mam 4 swoich dzieci, mam doświadczenie w pracy z dziećmi w POW. Ukończyłam kurs dla rodzin zastępczych niezawodowych i co....? I nic bo mój PCPR póki co nie ma zapotrzebowania na tego typu opiekę. Co radzicie ? Szukać po innych miejscowościach (PCPR, MOPSA-ch)?
~Maria

Napisano: 12 cze 2012, 14:35

oczywiście, że szukać
~iw

Napisano: 13 cze 2012, 11:49

Maria oststnio tu na forum szukano rodzin zast tel 957637031
~wineja

Napisano: 13 cze 2012, 11:59

Nie poddawaj się takich ludzi potrzeba tym dzieciom!
~Magda

Napisano: 13 cze 2012, 13:42

ja też cały czas poszukuję r.z.dla dzieci-a koordynator wkreca wszystkim zgłaszającym się ,że wszystko w tej rodzinie OK,a to jest nieprawda!!!!!nie daje się szansy ludziom z r.z. ,jak pcpr wystawi nieciekawą opinię to ci ludzie już na starcie sa przegrani...nikt im nie daje szansy ,powinien to ktoś jeszcze kontrolować,żeby te opinie były obiektywne!!!
~nadia

Napisano: 13 cze 2012, 14:36

Wineja,

dziekuję już dzwoniłam.
~Maria

Napisano: 13 cze 2012, 14:53

maria i co są tam twoje dzieci???
~wineja

Napisano: 13 cze 2012, 15:19

ja jestem RZ niezawodową i nie radzę szukać w innych powiatach bo będą kłopoty z twoim PCPR trzeba stanowczo rozmawiać i być upartym to tylko ludzie ja osobiście przez mój upór dostałam listę dzieci dzieci z domu dziecka naprawdę dzieci z uregulawaną sytuacją prawną i opieką nie było ale zawsze do ograniczenia władzy rodzicielskiej można wnioskować do sądu my właśnie po rozmowach z PCPR taki wniosek na konkretne dzieci napisaliśmy jesteśmy 6 lat razem z dziećmi
~Miko

Napisano: 13 cze 2012, 21:37

Miko nie rozumiem co Ty piszesz.

\"ale zawsze do ograniczenia władzy rodzicielskiej można wnioskować do sądu my właśnie po rozmowach z PCPR taki wniosek na konkretne dzieci \"

przecież władza rodzicielska jest ograniczona poprzez umieszczenie w placówce lub rodzinie zastępczej?

a po drugie rodzina zastępcza priorytetowo ma współpracować z rodziną biologiczna dziecka, a nie występować przeciwko rodzicom
~Marianna

Napisano: 14 cze 2012, 11:47

Wineja,
póki co dzieci nie ma, ale zostawiłam do siebie kontakt.

Miko,

W moim obszarze jest tylko jedna placówka opiekuńcza czy myślisz, że z nią się mam kontaktować omijając PCPR ?

Ogólnie na brak zajęć to nie narzekam bo mam 4 swoich dzieci, ale mogę przyjąć i wychowywać spokojnie jeszcze jedno. Dziwią mnie tylko wypowiedzi niktórych że nie ma rz. albo że brak chętnych do tego typu pracy.
~Maria

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x