dzieciaczki - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 31 maja 2012, 13:24

jak to jest w WASZYCH PLACÓWKACH będziecie przyjmowac DZIECI DO 10 ROKU ŻYCIA ,tylko do 31grudnia2012tak?
~kp

Napisano: 31 maja 2012, 19:34

a po 31 co?gdzie mają iść?
~Fasolka

Napisano: 31 maja 2012, 22:56

Oczywiście, że będziemy, bo realia są takie, że powiaty nie mając rodzin zastępczych, nie mają wyboru i muszą to akceptować; będą to cały czas \"sytuacje wyjątkowe\".
A jak u Was z opieką nad dziećmi do 7 r.ż. ?
Rozumiem, że od razu lecą do \"oczekujących, gotowych\" rodzin zastępczych ?
Eeee, spokojnie, od 1 stycznia 2012 zgodnie z decyzją rządu i parlamentu wszystko się \"unormuje\" (nie wiem czemu nie chce mi się śmiać).
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 01 cze 2012, 16:07

no to po raz kolejny podkreślam ,że ta ustawa to bubel...
~kp

Napisano: 01 cze 2012, 16:11

ma mamy sporo takich dzieci-maluchów,kasy potrzeba jak lodu,żeby zaspokoic ich podstawowe potrzeby,a r.z. jak na lekarstwo!!!!
~kp

Napisano: 02 cze 2012, 1:24

Do naszej placówki trafiły już dzeci z rodzin zastępczych- już się rodzinki nabawiły(*_*) Nowych rodzin nie ma. Małych dzieci jest coraz więcej to owoce miłości alkoholowych i wąchających rodziców, OPS i PCPR aż piszczą z radości.
~Elza

Napisano: 02 cze 2012, 18:51

u nas na milusińskich też idzie mnóstwo kasy,wyjazdy do lekarzy-specjalistow (60KM w jedna stronę),rehabiltacja miesiącami(płatna),na leki (non stop infekcje),na pampersy,na kaszki ,mleka w proszku (w tym dla alergików),no i dyżury muszą być podwójne ...myślę ,że placówki nie chętnie będa w przyszłości przyjmowały malutkie dzieci-olbrzymie koszty!
~kujawiak

Napisano: 03 cze 2012, 15:36

kochani aby ustawa pt. \"bubel\" się udała od 2012 nie powinno być skierowań do placówek, wszystko będą zamiatać pod dywan, im nie chodzi o dobro dzieci tylko o oszczędności. To jest proste, jeśli nie ma rodzin zastępczych, zostały wyczerpane wszystkie możliwości pracy z rodziną to dziecko powinno być kierowane do placówki tak? a to jest przecież sprzeczne w ich mniemaniu z ustawą .
~Fasolka

Napisano: 03 cze 2012, 17:28

i co teraz?!zapomnijcie o podwyżkach,premiach i nagrodach,będziemy coraz mniej zarabiac...bo powiaty nie dołożą tylko zabiora
~***

Napisano: 11 cze 2012, 14:03

Witam,

ja trochę z innej beczki zapytam, piszecie że nie ma rz tymczasem ja jestem jedną z nich, mój PCPR nie ma póki co dzieci do zaopiekowania się, czy mogę zatem komuś pomóc? mieszkamy w Małopolsce. Chetnie przyjmę jedno dziecko do około7 lat.
~Maria

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x