Jubileuszowa XV OKPS w Częstochowie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 4 z 11    [ Posty: 109 ]

Napisano: 15 maja 2015, 12:05

dzibar pisze:Mentalność to podstawa i jeżeli nie zrozumiemy w końcu, że oryginał jest jeden i, że jest nim OKPS w Częstochowie, że tutaj jest DUCH POMOCY SPOŁECZNEJ to nie będzie integracji środowiska (...)
(...)jeżeli naprawdę chce się być profesjonalistą to trzeba do Częstochowy przyjechać.
Ostatnie moje zdania, bo ta wymiana naprawdę nie ma sensu:
Sama dzielisz środowisko pracowników socjalnych na lepszy i gorszych. Na tych, którzy mają ducha pomocy społecznej i są profesjonalistami, bo jeżdżą na OKPS i na tych, których na to nie stać i przez to nie są profesjonalistami.
(nie)Życzę dalszych sukcesów z taką postawą.
armin

Napisano: 15 maja 2015, 12:34

Nikogo nie dzielę, ty bardzo chcesz abym była tak postrzegana bo od dawna nie potrafisz dostrzec tego co dla mnie jest od dwana widoczne, nie dosc, ze nie pomagasz to jeszcze przeszkadzasz;
postawiłam sobie poprzeczkę bardzo wysoko i nie luzuję sobie - wbrew temu co mówią i myślą inni, od ust sobie odejmuję aby być na tej Konferencji.
Więc tego typu gadanie~~amin to akurat jak bumerang niech wróci do ciebie.
Nie jestem początkującym pracownikiem socjalnym i nie jestem alfą i omegą, ale na moim etapie potrafię dostrzec różnicę między diamentem, a szkiełkiem i powinnam jeździć na tego typu konferencję na delegację sponsorowana lub opłacana przez zakład pracy, ale tego typu standardy sa dla nas jeszcze nieosiagalne bo zamiast sprecyzować konkretne wnioski sa tylko oskarżenia.
Zkonstruktywnej rozmowy zawsze coś wynika i jak widac juz wyniknęło, a teraz trzeba sie sprężyć i za wszelka cenę przyjechac do Częstochowy aby sprawę sfinalizować.
Ja nie z czystej sympatii promuję OKPS w Częstochowie bo to, że staram się tam być ( nie zawsze wychodzi ) - wiem co zyskuję i co tracę opuszczając coroczną Ogólnopolską Konferencję Pracowników Socjalnych.
Jeżeli ktoś jest biedny to nie stać go na bylejakość. Kupuje tylko rzeczy trwałe i solidne no i ponadczasowe, które jak wiadomo zawsze są w cenie, maja swoją wartość - po prostu styl klasyczny.
Jeżeli wiec ktoś ma problemy z dostrzeżeniem tego faktu to już proszę mi nie wmawiać abym zaczęła od siebie bowiem od siebie to ja zawsze zaczynam - problem polega na tym, że - tak jak to się dzieje dzisiaj w PO - jest w pomocy społecznej coraz więcej specjalistów wymachujących swoimi papierkami, a mało prawdziwych profesjonalistów, którzy faktycznie potrafią pomagać skutecznie.
Czy stać Polskę na to aby przez następne dwadzieścia pięć lat szkolić nowe kadry wykluczając społecznie stare? Komu na tym zależy.
To, że ja się nie poddaję to wynika z mojej wiedzy, doświadczenia i profesjonalizmu.
To dlatego przyjeżdżam do Częstochowy i zachęcam młodych pracowników socjalnych, może w końcu wspólnie wypracujemy ustawę, która nam zagwarantuje bezpłatna delegacje na OKPS, ale nic samo się nie stanie.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 15 maja 2015, 13:18

dzibar pisze:Nikogo nie dzielę, ty bardzo chcesz abym była tak postrzegana bo od dawna nie potrafisz dostrzec tego co dla mnie jest od dwana widoczne, nie dosc, ze nie pomagasz to jeszcze przeszkadzasz;
(...)
Więc tego typu gadanie~~amin to akurat jak bumerang niech wróci do ciebie.
NIC O MNIE NIE WIESZ!!! I nigdy się nie dowiesz, na moje szczęście!!!
W piękne słówka ubierasz jakieś puste slogany, własne ideały. Tylko Ty w tym świecie jesteś profesjonalna. Wiesz wszystko o wszystkich, znasz ich od podszewki - a innych masz za g...no, Ty rzekomo wierząca w Boga i miłość. Odrobina pokory, dzibar!!!
I nie jestem amin, tylko armin - a to jest poważna różnica!!!
AMEN
armin

Napisano: 15 maja 2015, 13:49

Twój cel jest jest jeden,
ja ten cel odkryłam.
A odnośnie zazdrości to może się wydawać, że mam komuś coś do pozazdroszczenia, ale tak nie jest.
Wiem, że to co powiem to tak samo jak z diagnozą ( którą stawiałam prawie w 100% trafną bo czas weryfikował i to był fakt, który inni widzieli na podstawie dokumentów, a ja tylko stwierdzałam, a który wykorzystano przeciwko mnie chcąc abym byla w OPS Gliwice posądzona o pychę i tak się stało),
ale to nie mój problem
Jestem marką samą w sobie tak jak moje nazwisko rodowe BEER, ktore teraz próbują sprofanować i już nawet pewien forumowicz o loginie Ares uznał mnie za wirus.
Tak sie dzisiaj mataczy, wyklucza społecznie i kradnie czyjś dorobek, rzetelna i sumienną pracę na korzyśc lultu mamony i krótkotrwałej przyjemności.
Etos pracy rzetelnej to wartość sama w sobie i na tym polega doskonałe życie - oczywiście moim zdaniem aby wzrastać.
Ja się ścigam tylko sama z sobą i nikogo nie dzielę tak jak nie pozwolę sobie na urąganie mojej godności tylko po to abyś ty mógł siebie usprawiedliwić.
Daruj więc sobie dalsze uszczypliwości bo z tobą czy bez ja i tak powoli będę szla do przodu z szacunkiem doceniajac dorobek i szanse jakie dla mojego rozwoju stwarzają mi dzisiejsze czasy i nadarzające sie możliwości.
Pracy mam bardzo dużo więc do zobaczenia w Częstochowie, no a nad kondycja też trzeba popracować.
A jak to zostało napisane "kto ma uszy niechaj słucha, kto ma oczy niechaj patrzy"
Do zobaczenia w Częstochowie bo "nie samym chlebem człowiek żyje"
Nie każdy rodzi się królem i nie każdy zostaje żebrakiem - jak już napisałam wszystko zaczyna się od głowy.
Mnie szkoda czasu na tego typu polemiki i tak zbyt wiele go poświęcam dla ciebie
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2015, 17:52

a dzibar z główką jest ok czy jeszcze z nią nie pogadałaś - jesteś po prostu walnięta i to zdrowo :lol:
no kuźwa

Napisano: 16 maja 2015, 5:29

Można i tak reagować - tyle tylko, że tutaj zacierają się granice między między żartem a chamstwem
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 17 maja 2015, 12:09

dzibar
Nie nadajesz się do ludzi, nie nadajesz się do tego forum. Nie jesteś reprezentantem pracowników socjalnych, nie jesteś żadnym autorytetem. Brakuje Ci pokory, jesteś pełna pychy i brak Ci szacunku do innych ludzi, także i użytkowników tego forum. Nie masz miłości do ludzi, ani empatii. Jesteś silnie egoistyczna, jesteś niebywałą egotyczką. Masz przerośnięte mniemanie o sobie i swoim rzekomym dorobku. Nie masz prawa krytykować innych, bo sama nie umiesz krytyki przyjmować. Jesteś typowym internetowym trollem, może nawet wirusem.
do dzibar!!!

Napisano: 17 maja 2015, 12:27

Oczywiście masz prawo do własnej opinii, którą pozostawiam czytelnikom do weryfikacji i nie zamierzam polemizować, odpowiadam za siebie i nikogo nie reprezentuje, jestem jednym z wielu pracowników socjalnych w Polsce i na całym świecie - ze swoim doświadczeniem i historią i to jest fakt, mam swoje zdanie i głośno je wyrażam.

Niczego nie mam zamiaru udowadniać, wszystko widać jak na dłoni
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 17 maja 2015, 15:21

nie masz do niczego prawa dzibar jesteś już nawet nie wirusem a gangreną tego forum i przykładem upadku zawodowego :cry:
no kuźwa

Napisano: 17 maja 2015, 17:08

Halo, halo- STOP opamiętajcie się proszę co niektórzy.
Dzibar- trzymaj się
zzzz

Strona 4 z 11    [ Posty: 109 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x