Różne rzeczy się pozmieniały Andrzej, a jak widzisz OKPS istnieje, jej forma i treść mają się dobrze, a wybór jak zawsze zależy od woli pracowników socjalnych. Niektóre rzeczy są ponadczasowe i ja bardzo sobie to właśnie cenię w tej Konferencji, że ona oprócz wprowadzanych co roku innowacji ma stałe elementy, tak samo jak wiernych organizatorów. Chyba dlatego właśnie uwazam OKPS tak jak i Świeto Pracowników Socjalnych 21 listopada za najważniejsze w roku wydarzenia zawodowe. Jeżdżę na różne konferencje w zależności od tematów i mozliwosci finansowych, ale pod wzgledem merytorycznym praca socjalna jest najlepiej udokumentowana i promowana właśnie tutaj w Częstochowie.
Pewnie dlatego ja preferuję ja i stawiam ponad inne - innym nie ujmując, że daje mi właśnie bardzo dużo informacji o tym co faktycznie w Polsce się dzieje i promuje wzorcowe rozwiązania. A przy okazji integruje środowisko no i te kontakty i inicjatywy sa przecież faktem.
Patrzymy i widzimy to co chcemy widzieć i co jest dla nas wygodne i nam potrzebne, a jak wiadomo potrzeby są różne tak jak i my jesteśmy różni. J
W Częstochowie widzę wielu pracowników socjalnych, większośc znam - którzy na przestrzeni lat awansowali i to moim zdaniem jest normalne.
A zaczynali jeździć do Częstochowy jako pracownicy socjalni.
Ty tej konferencji - jak pamiętam - szczególnie nie promowałeś, ale to wyłącznie indywidualna sprawa każdego z nas co wybierze.
Osobiście bardzo cenię OKPS i nic tego nie zmieni, a o ile mi wiadomo to te wszystkie w Warszawie czy Poznaniu to przecież strikte naukowe i tam nastawienie jest jeszcze inne.
Każda z nich ma swoja specyfikę.
OKPS ma wszystkie elementy bardzo dobrze zorganizowanej i wypośrodkowanej w kwestii komfortu psychicznego Konferencji dlatego śmiało mogę o niej powiedzieć, że jest moim Świętem i balsamem dla duszy. Mam tu wszystko czego mi potrzeba aby się rozwijać i odetchnąć, naladować akumulator i głowę. Na tym po prostu polega jej urok.