kalkulator susza - Wzory pism

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 28 paź 2008, 16:12

Proszę o odpowiedź na powyższe pytanie czy trawy, łąki i pastwiska wskazane w protokole jako straty liczymy czy omijamy.
~waga

Napisano: 29 paź 2008, 11:58

Buldog wielkie dzieki za pomoc.Sorki ze tak pozno pisze ale ostatnio nie mialam czasu.Jeszcze raz bardzo dziekuje jak by nie Ty to by mi chyba nikt inny nie odpisal.Pozdrawiam.Miłego dzionka.
~Gosia

Napisano: 29 paź 2008, 19:17

nie ma za co, wiem jak to jest z tym czasem, jednego nie zrobisz a już następne czeka do zrobienia, po prostu roboty po uszy, również miło pozdrawiam
~buldog

Napisano: 31 paź 2008, 9:09

No tak szczerze powiem nieładnie Pani zrobiła, umieszczając to tak sobie dla wszystkich bez konsultacji ze mną. Oczywiście prawdopodobnie i tak nie miał bym nic przeciwko temu, ale kultura nakazywała by się najpierw spytać czy można zanim robi pani sobie co chce z kogoś pracą.
~autor kalkulatora

Napisano: 31 paź 2008, 18:17

a ja odpowiem szczerze że mam wyrzuty z tego powodu a prawdziwego autora kalkulatora bardzo przepraszam
[uzytkownik usuniety]

Napisano: 02 lis 2008, 1:54

Ale na premię nie licz, już się o to postaram, to ja mówiłem twój szefuncio, chyba, że dasz mi coś w naturze i plenerze, może być twój portret dama z łasiczką.
~Peter

Napisano: 04 lis 2008, 15:10

Witam,
mam pytanie a co zrobić gdy nie mam dołączonych protokołów do wniosku, bo rolnik nie zgłosił s
zkód i nie ma protokołu ???
~emi

Napisano: 05 lis 2008, 10:51

Podstawą jes protokół, jak go nie ma to masz podstawę do wydania decyzji odmownej.
~ewa

Napisano: 05 lis 2008, 16:25

Podaję Wam adres do mojego kalkulatora, może się komuś jeszcze przyda:

https://www.ops.trzciel.pl/pliki/susza_kalkulator.xls

Oparłem się w części na wersji podanej na początku tej strony ale trochę go rozbudowałem.

Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane.
Pozdrawiam ;)
~~Paweł

Napisano: 05 lis 2008, 19:35

Buldog - jeszcze dla pewności zapytam, bo mam wątpliwości co do działania kalkulatora

aby obliczyć wysokość szkód dzielę (straty x 100) przez uprawy rolne podane we wniosku rolnika - tak ??

- czyli kalkulator jest niewiarygodny ponieważ bierzemy w nim pod uwage użytki, a one są zwykle większe niż same uprawy - wówczas rolnik moze się \"nia załapać na pomoc\"

- aby ustalic jaka kwotę przyznać rolnikowi biorę pod uwagę ha - użytki rolne - czy całość gospodarstwa ?? Mam problem bo rolnik ma wpisane ha użytkowe 4,75 a ha fizyczne 6,50 - nie wiem jaka kwotę przyznać 500 czy 1000 zł

~Julka

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x