Karta Dużej Rodziny``

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
Jolnta...,

Karta Dużej Rodziny``

Post autor: Jolnta..., »

Mam pytanie Pani składa o KDR prawda? I ma ogólnie 6 dzieci tylko że teraz w domu ma 2 tylko bo reszta ma 23 24 lat i się nie uczą

MOJE PYTANIE CZY muszą być dzieci uczące się czy ogólnie mam więcej niż troje to przysługuje mi karta :?:
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Karta Dużej Rodziny``

Post autor: anetag »

trzeba przeczytać rozporządzenie
lula

Post autor: lula »

Wydajesz dwójce dzieci.
ania34

Post autor: ania34 »

musi być przynajmniej troje dzieci które spełniają kryteria przyznania KDR.
jesli tak jest to wydajesz tym dzieciom i rodzicom
baska34

Post autor: baska34 »

A ja myśle ze nie mozesz przyznać nikomu Karty, bo warunkiem do przyznania Karty chyba jest to aby minimum 3 osoby też się tez uczyły, a tutaj jak widac jest tylko 2 dzieci która to spełnia. Zgodnie z tym co czytałam to porównaj sobie to do sytuacji ze np 3 sie uczy w trakcie przyznania karty czyli kazde ma do 18 roku zycia karte, mija czas gdzie ostatnie dziecko konczy 18 lat i przestaje sie uczyc tzn ze reszta dzieci ma tylko do 18 roku zycia, nawet jesli po skonczeniu 18roku zycia chcieliby sie uczyc to juz nie dostana karty bo nie spełniaja warunku ze jest 3 która sie uczyc:) ja to tak rozumiem..
osio

Post autor: osio »

Rodzina jest wielodzietna!!!
Gopsik01

Post autor: Gopsik01 »

Karta należy się rodzinie, w której jest min. 3 dzieci spełniających warunki, tutaj jak widać tylko dwoje dzieci (uczących się) więc nie przyznajemy.
Patrycja24

Post autor: Patrycja24 »

Rodzina jest wielodzietna ale KDR jej nie przysługuje, nie zmieścili się w czasie od kiedy zaczęła zobowiązywać KDR
tysza

Post autor: tysza »

Ludzie czytajcie Rozporządzenie i to ze zrozumieniem:
- rodzina 2+ 3 lub 1+ 3 - czyli co najmniej trójka dzieci!
- karta należy się dziecku do ukończenia 18 r. ż. CHYBA, ŻE KONTYNUUJE NAUKĘ WTEDY DO 25 r. ż., czyli dziecko ma 18 lat, ale przynosi zaświadczenie ze szkoły, że się uczy to karta jest ważna, np. 31.08 2017 r. a w przypadku studiów wyższych do, np. 31.10. 2017 r.
ODPOWIEDZ