karta plastikowa przeterminowana a nowy wniosek o kartę elek
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
karta plastikowa przeterminowana a nowy wniosek o kartę elek
Mam taka sytuację:
Dziecko miało kartę ważną do końca września 2017. Wczoraj ojciec złożył wniosek elektronicznie o dodatkowe formy karty (czyli elektroniczne) dla wszystkich. Wydaje mi się ,że w tym przypadku chyba żle wypełnił wniosek, bo przeciez dziecko ma przeterminowana kartę to jak może dla niej wnioskowac o dodatkowa formę? Co w tej sytuacji zrobić? To jest wniosek elektorniczny, nie mogę porposic rodzica, żeby skorygował zaznaczenie, bo przeciez się nie da... pomocy.
Dziecko miało kartę ważną do końca września 2017. Wczoraj ojciec złożył wniosek elektronicznie o dodatkowe formy karty (czyli elektroniczne) dla wszystkich. Wydaje mi się ,że w tym przypadku chyba żle wypełnił wniosek, bo przeciez dziecko ma przeterminowana kartę to jak może dla niej wnioskowac o dodatkowa formę? Co w tej sytuacji zrobić? To jest wniosek elektorniczny, nie mogę porposic rodzica, żeby skorygował zaznaczenie, bo przeciez się nie da... pomocy.
- Herka
- Starszy referent
- Kontakt:
Re: karta plastikowa przeterminowana a nowy wniosek o kartę
Dla dziecka, które ma nieważną kartę tradycyjną powinna zostać wydana decyzja odmowna. Dla reszty członków rodziny można przyznać dodatkową formę karty.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
-
- Stażysta
- Kontakt:
A nie da się tego załatwić inaczej? żeby nie wydawać decyzji? np wnioskodawca wycofa wniosek i złoży nowy poprawny?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
powinien w tej sytuacji wnioskować o przedłużenie, jeśli ma do tego prawo, czyli we wniosku zaznacza że wnioskuje o kdr dla osoby która już wcześniej była posiadaczem karty
- ubu
- Podinspektor
- Kontakt:
Niech dośle wniosek o przedłużenie dla dziecka, ponieważ nie można chyba zamawiać elektronicznej KDR jak ktoś ma nieważną kartęmoniqe89 pisze:A nie da się tego załatwić inaczej? żeby nie wydawać decyzji? np wnioskodawca wycofa wniosek i złoży nowy poprawny?

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Stażysta
- Kontakt:
a jeszcze jedna sytuacja. dziecko ma kartę ważna do końca kwietnia 2018r. dzis ojciec wnioskuje o karte elektroniczną dla tego dziecka i dostanie ją za darmo bez problemu. i teraz pytanie dziecko dalej sie uczy to kiedy ma przyjść z wnioskiem o przedłużenie? czy pobieram opłatę jak będzie wystepować o przedłużenie w formie plastikowej i elektronicznej? wydaje mi się, że nie pobieram 9,21.
i jeszcze jaki jest koszt nasz? 2,68? mimo, że to elektroniczna i plastikowa?
chcę się upewnić
chcę się upewnić

- Herka
- Starszy referent
- Kontakt:
Jeżeli dziecko nadal się uczy to może złożyć wniosek przed upłynięciem terminu ważności poprzedniej karty. Wtedy będzie mogło używać tej starej karty dopóki nowa nie zostanie wyprodukowana. Jeżeli dziecko wystąpi o przyznanie nowej karty z powodu przedłużenia terminu ważności to niezależnie od tego w jakiej formie będzie wnioskować o kartę (czy sama tradycyjna czy obie) nie będzie za to płacić, tak jak dotychczas.moniqe89 pisze:a jeszcze jedna sytuacja. dziecko ma kartę ważna do końca kwietnia 2018r. dzis ojciec wnioskuje o karte elektroniczną dla tego dziecka i dostanie ją za darmo bez problemu. i teraz pytanie dziecko dalej sie uczy to kiedy ma przyjść z wnioskiem o przedłużenie? czy pobieram opłatę jak będzie wystepować o przedłużenie w formie plastikowej i elektronicznej? wydaje mi się, że nie pobieram 9,21.
chcę się upewnić
SOFTIQ
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
A czy może przy wniosku o przedłużenie od razu zaznaczyć, że chce kartę elektroniczną? Robił ktoś już tak?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
można, taki miałam właśnie przypadek że wnioskował o przedłużenie ale tylko w formie elektr
Oprócz karta plastikowa przeterminowana a nowy wniosek o kartę elek - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Dzieci w pieczy na czas trwania postepowania
błędnie wpisane nazwisko w KDR
Wezwanie drogą elektroniczną
Dzieci w pieczy- unieważnianie Karty Dużej Rodziny
szkolenie KDR Barbara Matysik........................
zamówienie kart elektronicznych
Koszt realizacji elektronicznej karty
e-KDR - jak się zalogować i jak dodać członków rodziny
Wniosek na karte duzej rodziny przelany elektornicznie w rok
błąd biznesowy po wprowadzeniu wniosku pomocy
Nowe wnioski- rośnie ilośc stron do wypełnienia
CZY MOGĘ WYDAĆ KARTY W TYM PRZYPADKU?
karta elektroniczna a przedłużanie ważności karty
oświadczenie o planowanym terminie ukończenia nauki
koszt duplikatu Karty Dużej Rodziny po nowemu
KDR a połączenie z SIO i dodatkowe upoważnienia