KDR-trzeba kopie czy nie?

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
ewa226

KDR-trzeba kopie czy nie?

Post autor: ewa226 »

CZy trzeba robić kopie aktów urodzenia dzieci i dowodów osobistych rodziców przy przyjmowaniu wniosków na KDR?
Eni

Re: KDR-trzeba kopie czy nie?

Post autor: Eni »

Witaj ja zawsze robię takie ksero, jeden z załączników wyraźnie mówi co jest niezbędne do złożenia wniosku o wydanie KDR, masz też wyraźną podkładkę czy słusznie wydałaś kartę.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Tak, mówi też kiedy tych kserokopii nie trzeba robić, ale lepiej nie przeczytać do końca i kserować "dupochrony".
Walka z wiatrakami since 1998.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

Iks pisze:Tak, mówi też kiedy tych kserokopii nie trzeba robić, ale lepiej nie przeczytać do końca i kserować "dupochrony".
\Kopie robić trzeba i potwerdzać za zgodność z oryginałem, jest to jasnei nei wiem nad czym sie zastanawiacie, jezlei macie dane osób w swoich systemach to nie musicie brać dokumentów i kserować
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

naitsyrk85 pisze:Kopie robić trzeba i potwerdzać za zgodność z oryginałem
naitsyrk85 pisze:jezlei macie dane osób w swoich systemach to nie musicie brać dokumentów i kserować
To w końcu trzeba czy nie trzeba? ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

Iks pisze:
naitsyrk85 pisze:Kopie robić trzeba i potwerdzać za zgodność z oryginałem
naitsyrk85 pisze:jezlei macie dane osób w swoich systemach to nie musicie brać dokumentów i kserować
To w końcu trzeba czy nie trzeba? ;)

No napisałem w przypadku gdy w swoich systemach nie macie osoby która sei zgłasza. to musicie brać i potwerdzac dokumenty, jest wszystko w ustawie zapisane
ODPOWIEDZ