Pielęgniarki na bruk, a mieszkańcy do grobu - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 7    [ Posty: 69 ]

Napisano: 08 sie 2008, 14:53

MPiPS chce zafundowac pielęgniarką ( i innym zawodom medyczny) zatrudnionym w dps-ach wywalenie na ulice, chyba, że beda zawiwerały kointrakty z NFZ, ale to jest niestety niemozliwe, poniewaz nikt nie wyżyje z tych kontraktów, a lekarze rodzinni tez maja gdzieś płatnika jakim jest dps. Summa sumarum pensjonariusze zostana bez fachowej opieki, bo pielegniarki gdzies sobie prace znajda, i to napewno lepiej płatna niz w systemi pomocy społecznej. I to jest cała polityka suklcesu Platformy Obywatelskiej, bicie piany, a teraz bicie najsłabszych, liczy się tylko kasa - i to własna. Może Palikot opracuje nowa ustaw.ę, auhhahahhahhahahahahhahaah to by dopiero był hit !!!!
~pielęgniarz

Napisano: 08 sie 2008, 14:57

Jak widzę temat ostro ruszył. Chyba poostatnim piśmie z ministerstwa donaszych władz zwierzchnich.
Jak do tej pory udało mi się zebrać informację, że te kontrakty nie są takie złe. Jestem w błędzie? Masz inne doświadczenia?
~dorota1

Napisano: 08 sie 2008, 15:21

Nie narzekajcie na PO bo Szczypińska tez wam nie dała. A uważam że kontrakty z NFZ są ok. i na pewno na siebie zarobicie. Nie będziecie zwalać, że ktoś wam za mało placi. Będziecie sobie płacić sami. Lekarze podpisuja umowy i jakos wyzyja i to całkiem nieźle to i wy też .nie trzeba bać się nowego.
~bb

Napisano: 08 sie 2008, 19:54

mam koleżankę, która od kilku lat pracuje na takim kontrakcie i zapewniam cię bb, że przeklina dzień w którym go podpisała, dziewczyna nie ma urlopu, chorobowego itp. cały czas praca, praca i praca. Dziękuję Bogu że ja socjalną tylko jestem;)
~karolcia

Napisano: 09 sie 2008, 14:31

... to gdzie, jakim dpesie te kontrakty funkcjonuja, prosze o konkretne przykłady !!!
~Leon

Napisano: 11 sie 2008, 11:24

Pieniądze, może i są większe ale nie na tyle żeby się \"rzucać\" na te kontrakty z nfz. Zbyt dużo minusów, za mało plusów(czyli pieniędzy). A minusy to głównie zero przywilejów wynikających z kodeksu pracy, czyli brak:
-urlopu
-płatnego zwolnienia lekarskiego
-limitu godz.pracy
itp
~agnieszka

Napisano: 11 sie 2008, 12:59

Sa tacy, którzy już nie mogą się doczekac np.nzoz-y. Oni zarobią ogromną kasę na kontraktach, ale zatrudnione przzez nie pielegniarki niekoniecznie!!!!
~iza

Napisano: 11 sie 2008, 14:07

Masz rację izo to prawda, kierownik ZOZ-u będzie negocjował kontrakty z nfz, a stawkę dla pielęgniarki sam ustali. I na pewno nie będzie to 100% stawki wynegocjowanej z nfz.
~agnieszka

Napisano: 11 sie 2008, 22:05

czy wiecie ile wynosiłby zarobek pielęgniarki na kontrakcie w DPS ? Nasz lekarz rodzinny zrobił przymiarke i stwierdził , ze w moim DPs na 80 osób uposledzonych umysłowo potrzebna jest 1 pielęgniarka śwaidcząca usługi w ramach NFZ , lecz jej zarobek wyniósłby jej około 50-80 zł miesięcznie . Wg przepisów i punktów NFZ .
~beata

Napisano: 12 sie 2008, 10:05

Beata chyba trochę przesadziłaś. Kontrakty może nie są szczytem marzeń, ale aż tak źle to nie jest.
~dorota1

Strona 1 z 7    [ Posty: 69 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x