Potem napisałem, że nie ręczę za to jak do tego oświadczenia podejdą inne instytucje, bo już zaczynają się cyrki.Nie podważałbym oświadczeń rolników i przyznawałbym im ZDO.
https://www.krus.gov.pl/komunikaty/dokum ... ku-opieku/Gość pisze:"kronos79" , najmądrzejszy pracowniku OPS w Polsce . Piszesz , że : ".....Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że są już KRUSy, które wysłały do gmin w swoim zasięgu żądanie informowania o złożeniu takich oświadczeń? Bo jeśli rolnik zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego, to ma to znaczenie prawne......"
Nie było w Polsce takiego przypadku i nie będzie. Tę mantrę powtarzasz po raz n-ty dla obrony swojego niezrozumiałego zacietrzewionego stanowiska. Jeżeli rolnik prowadzi również gospodarstwo domowe związane z gosp. rolnym, nie wyrejestruje się z KRUS. I to KRUS będzie przeciwny wyrejestrowaniu, chociaż rolnik nawet by chciał. Pojęcie "zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego" ( w oświadczeniu oczywiście bez dat), wprowadzono dla ustawy z dnia 4 kwietnia i odnosi się tylko do tej ustawy. Do żadnej innej, również tej KRUS. Ponadto mylisz pojęcie z ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników . Tam jest napisane "zaprzestanie prowadzenia działalności rolniczej".
Naprawdę, przestań tkwić w swoich urażonych ambicjach, bo "głupim, nie jest ten co się myli i popełnia błędy, ale ten kto się do nich nie przyznaje".
To ja wiem bez niego - depresja pourlopowa.Elmer pisze:oj Kronos, jak gość to zobaczy to za chwilę będziesz miał diagnozę na co chorujesz....