a może całkiem inaczej - świadczenie i KRUS -nowaa pisze:Co ma do tego ministerstwo?
Stanowisko KRUS wynika z przepisów o ubezpieczeniu społecznym rolników i żadną nowością nie jest.
Albo rolnik chce świadczenia od nas albo pozostać w krus. Wybór należy do niego.
Czym tu sie podniecacie do paru dni?
nowaa, nie podniecam się komunikatem krusu .. ale faktem jest, że jak zdo wchodziło w życie to krus miczał albo odpowiadał przez telefon, że zdo nie przeszkadza .. ... ... a teraz jak wydane decyzje i wypłacone to oni sobie wysmażyli nieświeży kotletnowaa pisze:Po raz kolejny, nie tylko ja, jak widze na tym formum zawuważę - komunikat ministerstwa jest o warunkach przyznawania zdo, śp i szo i składek przy tych świadczeniach. Komunikat krus jest o tym, kiedy rolnik utraci prawo do ubezpieczenia w krus na podstawie przepisów o ubezpieczeniu społecznym rolników.
Po raz kolejny - według krus rolnik straci ubezpieczenie w krus jesli zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa/wykonywania w nim pracy. I co w tym nadzwyczajnego?
Albo rolnik chce świadczenie u nas albo chce zostac w krus. Ma wybór. Nikt nikomu nie obiecywał że od 15 maja to rolnik u nas bedzie kompletnie nieaktywny zawodowo zeby dostac od nas kase ale w krus to dalej ma byc uznawany za aktywnego zawodowo. Tak lekko teraz juz nie ma.
Czy to tak trudno zrozumiec? Przestańcie sie więc podniecać, a juz tym bardziej bredniami mazurkiewicza - juz rok temu nasłuchałam sie i naczytałam jego bredni jak to trzeba wygaśniecie decyzji na sp stwierdzac decyzja administracyjną. Kolejnych jego bredni nie chce mi sie słuchać