Kończy się kadencja ZI. Czy , kto na jakiej podstawie ma pracować z ew. nk zanim prezydent/burmistrz/wójt powoła następny zespół? W skład nowego ZI mogą przecież wejść nowe osoby?
Help me.
Kto ma wykonywać czynności? Są przecież terminy, których nie można przekroczyć. Zanim prezydent, burmistrz powoła nowych - minie trochę czasu. I chodzi mi o te lukę. Ci, którzy się "skończyli" nie maja legitymacji do procedowania, czyż nie?
Mam przed sobą Uchwałę Rady Miejskiej i tam jest" Członków Zespołu powołuje się w drodze zarządzenia na okres 4 lat". Dlatego moje pytanie i wątpliwość wyrażona na wstępie.
No to ja nie poradzę, że macie kiepski zapis w uchwałe
Wystąp do Prezydenta/Burmistrza/Wójta pismem o upływającej kadencji ZI i zaproponuj powołanie nowego, nic innego Ci nie poradzę. A, i zmieńcie sobie uchwałę, że Zespół się po prostu powołuje, i Zespół wybiera przewodniczącego na 4 lata.
Dzięki za szczere chęci. Zapis może i kiepski, a może i dobry, bo daje niektórym szansę na wymiksowanie się z tego cudu, z czego pewnie wkrótce skorzystam. Myślałam jednak o reszcie członków Zespołu i zespole w ogóle, który musi przecież istnieć. A pracownicy OPS będący członkami ZI niestety nie mogą odmówić kierownikowi pracy w tym zespole.