co zrobić? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 16 gru 2015, 10:33

Witam!
poradzccie co zrobić...dostałam rodzine, w której nie wystepowalu dlugotrwale konflikty, ani alkohol, dobrze funkcjonowala w srodowsku lokalnym. Bylam tam z uwagi na przewlekla chorobę malej corki, w której de facto nie mogłam pomoc, bo nie mam takich kompetencji. Matka nie zaniedbywala dziecka, jezdzila z nim na wszystkie wizyty. Nie robiłam planu, ponieważ pomoc polegala glownie na "doglądaniu" czy wszystko jest jak powinno. Stwierdzam, iż nie jestem tam potrzebna. Uwazacie, ze mam pisać sprawozdanie? czy po prostu napisac jakas notatke?
pozdrawiam :)
Margosia

Napisano: 18 sty 2016, 16:15

Myślę, że powinnaś z 3 miesiące pociągnąć temat, bo często tak jest, że pewne nieciekawe rzeczy wychodzą w miarę współpracy.
Też miałam taką sytuację, pracownik socjalny przyznał mnie do rodziny, gdzie głównym problemem (?) było to, że była tam wielodzietność i jedno z dzieci przechodziło bunt związany z dorastaniem. Chyba chciał wyrobić normę, nie wiem do dzisiaj o co chodziło. Matka pracowała, czysto, nie było się do czego przyczepić. Żeby nikt nie zarzucił mi, że zbagatelizowałam jakąś sprawę i zaniedbałam swoje obowiązki chodziłam do rodziny raz na 2 tyg, raz na miesiąc przez okres około 5 miesięcy. Po tym czasie napisałam sprawozdanie o sytuacji rodziny, zaznaczyłam że nie został stworzony plan pracy, ponieważ nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości. Poprosiłam rodzinę o oświadczenie, że na dzień dzisiejszy nie potrzebują wsparcia AR, ponieważ są w dobrej sytuacji. Napisałam pismo do dyrektora OPS, do informacji pracownika, informujące, że w związku z brakiem problemów opiekuńczo- wych. zakańczam pracę z rodziną, dołączyłam do tego sprawozdanie, oświadczenie i tyle.
Kasia.Kasia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem