konkubinat a opłata za pobyt dziecka w rodzinie zastępczej - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 kwie 2009, 13:31

Proszę o pomoc. Czy PCPR może żądać ujawnienia dochodów konkubenta kobiety która jest matką biologiczną dziecka przebywającego w rodzinie zastępczej?
Kobieta mieszka w domu konkubenta, a konkubent grozi pracownikowi socjalnemu który przeprowadza wywiad dla PCPRu, że jeśli pracownik będzie w dalszym ciągu nagabywał go w jego domu, to wyrzuci konkubentkę. Twierdzi również, że nie będzie płacił na cudze dzieci i nie ujawni swojego dochodu. Co w takiej sytuacji ma zrobić pracownik socjalny. PCPR nalega-konkubent grozi.
~Gosia-pracownik socjalny

Napisano: 30 kwie 2009, 14:13

w wywiadzie środowiskowym przedstawia sie faktyczny stan a więc powinno sie ich razem ujmować i brać wszystkie dochody ich.
może byc i tak, że powiedzą, że prowadzą odrębne gosp. domowe a ona jedynie u niego mieszka i za to płaci. nawet jeśli uznasz, że tak nie jest to sprawa trafi do sądu i nie udowodni się wspólnego gosp. albo i ją rzeczywiście wyrzuci i wtedy sprawa będzie jasna i dla niego po problemie.
ja bym robił stan faktyczny jeśli tak jest że razem mieszkają i tworzą związek nawet nieformalny a że on ci mówi swoje i grozi jak twierdzisz to zwyczajnie chce się pozbyc i mieć spokój.
~kicker

Napisano: 11 maja 2009, 8:52

a ja w takich przypadkach sie nie pikole, nie zgadza sie - wpisuje w wywiad ze nie wyrazil zgody na udostepnienie danych,dochodu itd,w opisie dokladnie opisuje co,czemu i wogole i puszczam wywiad.Abstrachujac od tego jacy to zazwyczaj sa ludzie troszke im sie nie dziwie,ze nie chca ujawniach danych,przeciez to nie ich dziecko tak?A ze zyje z matka tego dziecka....
~ktos

Napisano: 02 gru 2009, 15:17

u mnie podobna sytuacja, tylko że w DDz, w decyzji o odpłatności sami podaliśmy, że konkubnet nie bedzie opłacał pobytu nie swojego dziecka, a utrzymuje już matke i za wszystko płaci.
~Somebody

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x