chcę pracować! - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 22 kwie 2009, 17:13

Witam wszystkich
doradźcie mi proszę, w jaki sposób mam znaleźć pracę jako wychowawca w palcówce opiekuńczo- wychowawczej, socjoterapeutycznej czy też poprawczaku
mam wykształcenie wyższe jako pracownik socjalny i pedagog specjalny o specjalności resocjalizacja penitencjarna.
Kierunki jakie ukończyłam nie są przypadkiem, ukończyłam je z pełną świadomością tego ze chce pracować z trudną młodzieżą i dorosłymi, którzy trafili do zakładów karnych.
moim marzeniem jest praca która daje mi satysfakcję z tego co robię.
Z góry dziękuje za pomoc w informacji.
Pozdrawiam Ewelina
~ewelina

Napisano: 29 kwie 2009, 16:27

żeby znależć pracę to trzeba jej po prostu szukać, choc w obecnych czasach jest z nią kłopot i trudno znależć. muszisz szukać jej w tych placówkach, które cię interesują, ale powiem ci, że jest to praca trudna i wiele będzie wymagać od ciebie, ale wierzę, że sobie dasz radę.
dziś nawet w placówkach socjalizacyjnych czy interwencyjnych jest sporo trudnej młodzieży, która tam nie powinna być a jest- tam też bys się odnalazła. próbuj zatem wszędzie to wcześniej znajdziesz pracę.
gdybyś miała trudności z jej znalezieniem to zacznij od wolontariatu i pokaż, że jesteś dobra a zobaczysz, że prędko cię zatrudnią.
pozdrawiam i powodzenia
~karl

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x