Napisano: 05 lip 2012, 21:10
Bezradna ciociu ,mam tylko jedno pytanie.Skąd niby 9 latka wie ,jakie zajęcia fundują ,,darczyńcy ,, RDD??Bardzo wyedukowane dziecko ,czyżby z twoja pomocą tez nauczyła się liczyć ile ciocia wydaje na jej jedzenie ,ubrania i zabawki(na pewno za mało ,przecież nie kupuje jej drobiazgów ,które ona chce) a ile zostaje opiekunce??Może mała już wylicza jak opiekunka sie na niej dorabia np??Nie dziwie się ,że ludzie nie chcą zakładać RDD i RZ ,życ pod takim obstrzałem i z takimi pomówieniami nieżyczliwych ludzi ,którym w życiu się coś nie ułożyło wiec dokopią ,,dla dobra dziecka ,, innym.żenada.....
Jeśli masz jakieś zastrzeżenia to poproś grzecznie opiekunkę o rozmowę ,wyjaśnij(chociaż ona wcale nie ma obowiązku ci się tłumaczyć i spowiadać).czasem fantazja dziecka nie ma granic a dzieci jak znalazły w tobie słuchaczkę wierzącą we wszystko ,co mówisz ,to będą cie informowały o wielu takich ,,rewelacjach,,Jeśli jednak wyczujesz po rozmowie z opiekunką ,że tam naprawdę dzieje się coś nie tak (chodzi mi o bicie dzieci ,inne zarzuty są nie tyle śmieszne co żałosne) to interweniuj u władz.