mam pytanie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 01 lut 2013, 21:36

Pielęgniarka środowiskowa będąc w terenie otrzymała informację o podejrzeniu stosowania przemocy matki wobec swojej 20- letniej córki. Dokładniej to poinformowali ją o tym dziadkowie dziewczyny. Pielęgniarka niezwłocznie zadzwoniła do GOPS, rozkazując pracownikowi natychmiastowy przyjazd. Powiedziałam jej, że to ona powzięła informację o przemocy i niech wypełni NK cz. A i prześle do ZI, na co pani pielęgniarka oświadczyła, że ona nie będzie niczego wypełniała, ona to zgłasza \"opiekunowi społecznemu\" i koniec. Jak wytłumaczyc, że służba zdrowia ma także obowiązek wypełniania NK?
~moi

Napisano: 01 lut 2013, 22:07

Tego się nie da przetłumaczyć....oni w ogóle nie chcą przyjąć do wiadomości że ich także dot. NK
~pppp

Napisano: 01 lut 2013, 22:29

Trzeba jej było przytoczyć art. 9d ustawy i § 14 rozporządzenia z 13.09.2011 r.
Najlepiej wbić do to łba... łopatą.
~Jerry

Napisano: 04 lut 2013, 15:51

moi chcecie być hardocorowcy ? to niech Wasz ZI wystąpi z oficjalną skargą do NFZ :) oczywiście na wspomnianą pielęgniarkę.
~Spreed

Napisano: 06 lut 2013, 9:45

coraz częściej zachowanie mojego otoczenia utwierdza mnie w przekonaniu, że tylko OPS i Policja ma jakiekolwiek pojęcie \"o co chodzi jakby\"
Ja bym pojechał i na osobności bez świadków poinformował Panią o tym, że jeżeli nie wypełni swojego obowiązku ustawowego to nakopię jej w niereformowalną d..ę
~Jkob

Napisano: 09 lut 2013, 23:01

Pracownicy socjalni wszystko piszą i jeżdżą na wizyty a policja tylko karty znosi a reszta podpisuje gotowe protokoły i łaskę robi jak się pojawi raz na pół roku, wszyscy maja w nosie bo robią to gratis tylko p. socjalni nie mogą sobie odpuścić chociaż też nic z tego nie mają - no bo komuś musi się potem dostać jak coś pójdzie nie tak
~lisek

Napisano: 10 lut 2013, 12:19

też tak mamy
~e

Napisano: 11 lut 2013, 21:12

dodatkowe zadanie związane z ZI - zero dodatkowego wynagrodzenia a cała odpowiedzialność spada na ops
- nie wiem komu ten twór służy, ale ja się niedługo wykończę:
moje obowiązki zaniedbuję, bo nie mam chwili, by czegoś nie załatwiać z przemocą ( sprawy w sądzie, pisanie wniosków do prokuratury, sądu i innych instytucji, wizyty na oddziale psychiatrycznym itp..............
pracuje tylko ops, inni przychodą na kawkę, właściwie to są zbędni członkowie......
~ola

Napisano: 11 lut 2013, 21:36

a no spada na ops, a jeszcze częściej na jedną osobę i tu już mamy porażkę na całej linii :)

wizyty na oddziale psychiatrycznym to już sama potrzebuję
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x