jak jest u Was? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 04 lut 2013, 11:32

Poproszę niech ktoś napisze jak u Was wygląda przebieg Niebieskiej Karty od wpłynięcia do realizacji...
Wpływa dziś NK-A i co dalej krok po kroku. (Pytam bo mamy kilka kart i nie wiem czy dobrze to robimy, ( u nas ludzie są grzeczni i się kochają stąd mało NK:):):)
~Tom

Napisano: 04 lut 2013, 11:54

wpływa NK, Po 3 dniach Zespół (u nas to samo co grupa robocza), ustalamy plan działania. Na następnym zapraszamy na rózne godziny ofiarę i sprawcę wypełniamy NK-C i Nk-D, Przedstawiamy monitoring od ostatnoego spotkania, modyfikujemy monitoring do następnego spotkania.
~Wiola

Napisano: 04 lut 2013, 15:43

Wpływa Nk - przewodniczący w ciągu 3 dni wysyła kartę członkom ZI (karta jest zakodowana - przesłana e-mail) Spotkania ZI realizowane są 1 raz w miesiącu - najczęsciej zebranych jest kilkanaście kart. I dalej wiadomo: człnkowie ZI podejmują decyzję co do każdej sprawy i głosowaniem jest ustalane czy zkaładamy GR czy istnieje brak zasadności podejmowania działań.
~Spreed

Napisano: 04 lut 2013, 16:48

\"w ciągu 3 dni wysyła kartę członkom ZI...Spotkania ZI realizowane są 1 raz w miesiącu\" czyli nie powołujecie grupy ani ZI w ciągu tych 3 dni od wpłynięcia NK???? tylko w ciągu 3 dni rozsyłacie NK dla członków a potem raz w m-cu się spotykacie i dopiero podejmujecie działania? dobrze rozumiem?
~Wiola

Napisano: 04 lut 2013, 21:23

Dokładnie tak.
~Spreed

Napisano: 05 lut 2013, 11:24

i nikt Wam nie zarzucił, że w ciągu 3 dni od wpłynięcia NK do przewodniczącego powinna fizycznie zebrać się grupa robocza? Wy tylko ich informujecie o NK a potem raz w m-c sie spotykacie, czyli np karta wpływa 1.02 , do 4.02 wysyłacie informacje a potem np 20.02 dopiero podejmujecie sprawę?
~Wiola

Napisano: 05 lut 2013, 11:27

A kontrolę z Urzędu Wojewódzkiego już mieliście w sprawie ZI???
~Wiola

Napisano: 05 lut 2013, 12:48

Nie wiem czy była kontrola bo przewodniczącym nie jestem tylko małym trybem w ZI natomiast system ten funkcjonuje od poczatku.
Rozumiem, że termin powołania ZI w ciągu 3 dni bierzecie z rozporządzenia ? chodzi o par. 8.1. w/w - rozporządzenia tak ?
~Spreed

Napisano: 05 lut 2013, 13:08

Spreed powiedz mi w jakich przypadkach stosujecie \"brak zasadności podejmowania działań\"
Nam powiedziano(WPS), że jedynym przypadkiem stosowania tej opcji jest zgon sprawcy. Inaczej powinniśmy przynajmniej kilka miesięcy nadzorować rodzinę.
~Jkob

Napisano: 05 lut 2013, 13:10

W rozporządzeniu nie ma słowa o zwólaniu grupy czy też ZI w ciągu 3 dni od wpłynięcia NK. Jest napisane, że w ciagu 3 dni przewodniczący ZI przekazuje grupie i zespolówi NK co nie jest równoznaczne z jej zwołaniem. To co, jak nie powołuję GR do danego przypadku to mam za każdym razem zwoływac Zespół??? Bez sensu. u nas to fukncjonuje następujaco - wpływa NK i w tym samym dniu idzie info do członków ZI, że wpłynęłą NK z którą można się zapoznać w ZI. Przy powołaniu GR - robi to przewodniczący jednoosobowo - wyznaczam koordynatora GR i informuję pozostałych członków GR o NK
Insp
Praktykant
Od: 14 paź 2012, 15:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x