praca mgr dot. przemocy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 lut 2013, 9:11

mam pytanie piszę pracę na temat form pomocy rodziną w których występuje przemoc, czy możecie mi napisać z jakimi problemami najczęściej spotykacie się w swojej pracy w procesie pomagania rodzinie? jaką wy- pracownicy socjalni w tym procesie odgrywacie rolę? z góry dziękuję za odpowiedzi
~wiki

Napisano: 03 lut 2013, 13:29

- brak zainteresowania ze strony innych podmiotów realizujących procedurę/oświata, służba zdrowia/,
- my socjalni gramy pierwsze skrzypce, bo reszta ma to gdzieś.
~finka

Napisano: 03 lut 2013, 21:30

dzięki, w pracy właśnie taką tezę przyjęłam, ale chciałam uzyskać więcej opinii na ten temat, pozdrawiam wszystkich którzy wykonują ten trudny zawód
~wiki

Napisano: 03 lut 2013, 21:38

wiki, poczytaj wypowiedzi w przeróżnych wątkach w tym temacie, w którym jesteś, a więc \"Przemoc w rodzinie\". Znajdziesz tu mnóstwo odpowiedzi, które zapewne wykorzystasz w swojej pracy.
Ale niestety. Trzeba cierpliwie usiąść i równie cierpliwie czytać i... czytać.
~Jerry

Napisano: 04 lut 2013, 9:14

Do tego zaparz sobie kawy i przygotuj kilka ciasteczek najlepiej - będziesz się mogła poczuć jak 1-osobowy zespół interdyscyplinarny na posiedzeniu... ;)
~a

Napisano: 04 lut 2013, 9:43

:)
~wiki

Napisano: 15 lut 2013, 19:05

Brak czasu, nakładanie się wielu trudnych spraw naraz, zdarzały się nawet po trzy interwencje jednego dnia, mam trudny teren, choć od lat ten sam, przybywa mi trudnych środowisk, gdy jedną sprawę uważam za zakończoną, przybywają 2 następne.
~st.socjalny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x