Metamorfoza OPS Śródmieście m.st. Warszawy

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
~pracownik socjalny

Re: Metamorfoza OPS Śródmieście m.st. Warszawy

Post autor: ~pracownik socjalny »

Jeśli się wyrok uprawomocni to dyr. Elżbieta będzie miała duży problem w dalszym dyrektorowaniu nowej jakości pomagania. Wiadomo już, kto będzie nowym dyrektorem?
~pr soc

Post autor: ~pr soc »

obawiam się, że skazana dostanie stosowną \"nagrodę\" w wysokości zasądzonej kary i na tym się skończy...
~niemniej

Post autor: ~niemniej »

Ustawa o pracownikach samorządowych:
Art.6a. \"W przypadku skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe zastępcy wójta (burmistrza, prezydenta miasta), starosty, wicestarosty, członka zarządu powiatu, marszałka województwa, wicemarszałka województwa, członka zarządu województwa, skarbnika gminy, skarbnika powiatu, skarbnika województwa, sekretarza gminy, sekretarza powiatu, sekretarza województwa, przewodniczącego zarządu związku jednostek samorządu terytorialnego, członka zarządu związku jednostek samorządu terytorialnego, burmistrza dzielnicy m.st. Warszawy, zastępcy burmistrza dzielnicy m.st. Warszawy, członka zarządu dzielnicy m.st. Warszawy lub pracownika samorządowego zatrudnionego na podstawie umowy o pracę na stanowisku urzędniczym, doradcy lub asystenta właściwy organ jednostki samorządu terytorialnego lub związku jednostek samorządu terytorialnego albo podmiot wykonujący czynności z zakresu prawa pracy wobec pracownika samorządowego odwołuje go lub rozwiązuje z nim umowę o pracę za wypowiedzeniem najpóźniej po upływie miesiąca od dnia, w którym uzyskał informację o fakcie prawomocnego skazania.\"
~ktoś

Post autor: ~ktoś »

no właśnie ci co łamią prawo a mają jakieś znajomości dalej pracują, a ci co nic złego nie zrobili ale nie mają pleców tracą zatrudnienie.
Szanowna Pani Prezydent Warszawy to Pani podwładna uznana została winną, chyba powinny być jakieś konsekwencje? Czy nie powinno być zwolnienia tej Pani?
~sceptyk

Post autor: ~sceptyk »

pewnie złoży apelacje żeby przeciągnąć sprawę.
Poszkodowani możecie za jakiś tydzień zapytać w Pip czy został złożony wniosek o uzasadnienie (to by była zapowiedź apelacji)
~A ku ku

Post autor: ~A ku ku »

A ja mam nadzieję, że umoczą w wyborach samorządowych i nastepna opcja wywiezie ich na taczkach a na pewno nie bedzie ciągnąc spraw sądowych tylko im je wypomni i bedzie rozliczac jak to w polityce
~uiot

Post autor: ~uiot »

Kto raz się skur.... ku... zostanie.
~klon

Post autor: ~klon »

P. Marku ten 6a z uops też się pana tyczy. My wprawdzie panu rekomendacje wystawimy ale nie wiem czy to pomoże
~szpila

Post autor: ~szpila »

Pan Marek dyrektorzy na Ursynowie.
~dyrektor

Post autor: ~dyrektor »

ja się nie boję, mam szerokie plecy (dosłownie i w przenośni)
ODPOWIEDZ