Może należałoby zacząć tworzyć kartę praw pracowników DPS tak jak mają nauczyciele czy górnicy. Można by było umieścić w niej dodatek za dźwiganie (prac. socjalni mają 250 zł. za chodzenie po domach klientów), dodatkowy urlop, wynagrodzenie za pracę w nocy tak jak jest w szpitalach 65% noc i 45% święta i niedziele lub np. 15-20 lat pracy jako opiekun i na emeryturę,zagwarantowane rehabilitacje itd. , itp.
Zmieniło sie pewnie na gorsze... w naszym tylko kaze oszczedzac i oszczedzac , ale imprezy dla biskupa i wąłdz robi..... wrzeszcy na personel, jak sie idzie kto upomiec o co to potem na dyzury we wszystkie wekendy.... totalna porazka.....na pesonel umie wrzeszcec ale z poodpiecznym pijakiem nie zrobi porzadku bo jak by go wywaliła to by nie było kasy......
Przepraszam, ale przestańcie zwracać się do władz terenowych, tylko zbierzcie dowody na niekompetencje i napiszcie do PIP-u! Od tego jest ta instytucja i z pewnością chętnie zrobi nalot. U nas też było podobnie, jak przyleciał PIP, to okazało się że brak procedur, ryzyka zawodowego, instrukcji itd. Teraz d... trzęsą, pieniądze się znalazły, dostałam polecenie, żeby na cito szukać kwitów, a jak prosiłam przez kilka lat o fundusze na to, to mnie zbywano. Z tego co na odchodnym powiedzieli Inspektorzy, to kontrola wypadła skandalicznie i zamierzają sprawdzać inne domy. więc i do Was mam nadzieję dotrą. Trzymajcie się!
A nie pomysleliście, że zmiany należy zacząć od siebie, wszyscy jesteście talimi idealnymi pracownikami. Myślicie, ze jak przyjdzie nowy dyrektor to będziecie miseć mannę z nieba. Dyrektor ma zadanie pilnować dyscypliny budzetowej a nie was niańczyć. Wszak jesteście pracowniukami domu a nie mieszkańcami. Więc warto znaleść drzazgę w swoim oku