monitoring - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 04 wrz 2015, 12:56

Podzielcie się proszę doświadczeniem w zakresie monitoringu rodzin po zakończeniu współpracy. Ile trwa taki monitoring? Jakim dokumentem kończycie monitoring?
ewa ar

Napisano: 07 wrz 2015, 11:25

Temat był poruszany kilkakrotnie. Wystarczy w okienko "przeszukaj forum" wpisać sobie "monitoring" lub "monitorowanie". To tak na przyszłość ;)
Nie jest to nigdzie ściśle określone, ale pół roku co dwa miesiące wydaje się rozsądną opcją:) Dokumentu na zakończenie monitoringu myślę nie potrzeba - wystarczy napisać w ostatniej notatce z monitoringu, że nie ma potrzeby dalszego wspierania i monitorowania, bo sytuacja rodziny jest dobra, czy stabilna.

A skoro już o monitoringu, to zapytam jeszcze co w sytuacji gdy kilka miesięcy po zakończeniu współpracy i zakończonym monitoringu spotkamy rodzinę (po sąsiedzku mam innych podopiecznych) i rodzina poprosi o rozmowę, bo chce się poradzić w jakiejś kwestii. Odmówić nie wypada, bo dlaczego, ale czy wypada nam zamieścić informację w teczce rodziny pod hasłem np. właśnie monitoringu?
Monti

Napisano: 14 wrz 2015, 13:46

Ostatnio na szkoleniu wskazywali nam, że monitoring po zakończeniu współpracy nie jest obowiązkiem AR może zastąpić go pracownik socjalny, który tak czy siak jest w rodzinie. No dobrze? Ale co w przypadku rodziny niekorzystającej z pomocy? Powiem szczerze, że bardzo dużo jest nieścisłości, które musimy sami interpretować na swój sposób...
anytram
Praktykant
Od: 13 mar 2015, 9:49
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem