muszę to napisać - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 5    [ Posty: 44 ]

Napisano: 08 lut 2015, 18:13

Nie jesteś udolna tylko tak jest w małych gminnych OPS, wszystko to prawda my jeszcze mamy projekty z POKL i wydawanie żywności z banku żywności. Uważam, że MPiPS wie o tym problemie ale lepiej udawać, że wszystko jest w porządku.
aga.w

Napisano: 09 lut 2015, 8:47

Udolna - przepisz to na papier, do kopert i do ministra, pani premier, posłów itd. Ale skoro nawet środowisko się nie potrafi dogadać i pojawiają się docinki w wątku - to czarno to widzę. Jakby OPSy zrobiły strajk generalny, to dopiero wtedy by się ktoś zainteresował.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2015, 10:03

iks masz racje ...jak my we własnym środowisku się nie dogadujemy ........wstyd !!!!
socjal25

Napisano: 09 lut 2015, 11:57

W małych gops-ach i ops-ach to jest koszmar z ilością zadań. Koleżanka napisała realnie jak sprawa wygląda. Tylko wg. mnie nikt w MPiPS nie czyta tego Forum. Ja z trudem czytam teksty niektórych forumowiczów. Dopóki pomoc społeczna będzie w gestii gmin - nic nie ulegnie zmianie, bo to problem wójta czy burmistrza, że nie zwiększa zatrudnienia w ops mając dużo ubogich mieszkańców. Bieda i nieszczęścia to sprawa ogólnopolska i ops-y powinny być państwowe a nie gminne. Państwowa straż pożarna, policja, służba zdrowia i pomoc społeczna także taka powinna być.
zisis1

Napisano: 09 lut 2015, 12:55

No nie do końca. Czytał ktoś OSR do ustawy zmieniającej ustawę o pomocy społecznej? Do wyliczenia kosztów, jako jedno z przyjętych założeń jest wynagrodzenie pracownika socjalnego na poziomie niewiele ponad 2K brutto (2200 zdaje się), a plan jest na lata od 2016 do 2026 jeśli dobrze pamiętam. Samo ministerstwo zakłada, że pracownikom socjalnym nie trzeba godziwie płacić.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2015, 13:05

To zazdroszczę mieć takiego kierownika, bo ja to robię sama jako socjalny plus pomost, KDR i wszystko zlecone przez kierownika oraz oczywiście teren. Zazdroszczę, ale perspektyw na zmianę nie widzę, bo "Władziu" nam nic nie pomoże. Pozdrawiam
kotek

Napisano: 09 lut 2015, 13:56

Ośrodki Pomocy Społecznej przyjmą każde nowe zadanie do realizacji, bez środków na ich obsługę, a przed wszystkim bez konieczności tworzenia nowych etatów. Wyjątkiem od tej reguły, która obowiązuje od ponad 20 lat, jest asystentura rodzin (może jeszcze europrojekty i wolontariat)?
Andrzej

Napisano: 09 lut 2015, 14:26

Popieram apel kolezanki. Tez robie wszystko i tez mam dosc!!!!!! mgops
Bea100

Napisano: 09 lut 2015, 15:26

Tak jest! Brawa dla autorki "jestem udolna"!
pomoc społeczna

Napisano: 09 lut 2015, 20:00

Do udolna. Popieram w 100%, pracuje również w małym OPS, jak czytam twój wpis mam wrażenie że czytam swoją historię. Jeżeli chodzi o negatywne opinie to przykro mi że łączy nas jeden zawód a taka wrogość panuje wśród pracowników.
Emma35

Strona 2 z 5    [ Posty: 44 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x