najemca wyprowadził się z mieszkania - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 29 cze 2017, 9:11

Juz nie :) Ukazał się dwa dni temu
Dz.U. z 2017r. poz. 1257
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 29 cze 2017, 9:16

Maxima pisze:Juz nie :) Ukazał się dwa dni temu
Dz.U. z 2017r. poz. 1257

dzięki :)
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 29 cze 2017, 9:26

również dziękuję za nowe KPA,
tak szybko to się zmienia, trudno ogarnąć,
na szczęście są na forum dobrzy ludzie
kasia c
Stażysta
Od: 28 cze 2017, 8:15
Zajmuję się: przyznawaniem dodatków mieszkaniowych i energetycznych

Napisano: 29 cze 2017, 21:29

kasia c pisze: powiedziano mu, że nie zostanie zmieniona umowa najmu na niego
Jasne. Tylko co z nim i co z mieszkaniem? Czyżby już od tej soboty mieszkanie zostanie zwolnione i spisany protokół przekazania? ;) I gmina wprowadza nowych lokatorów (?).
Pochwalcie się w poniedziałek, jeśli tak się stanie. :D
Przewiduję nieco inny bieg zdarzeń, dlatego też obstaję za tym dodatkiem.
kasia c pisze:Pani przyszła napisała, że ona jako najemca i wnioskodawca zmienia miejsce zamieszkania
W takiej sytuacji poproście niech pokaże:
1) dokument potwierdzający rozwiązanie umowy najmu (druga strona umowy tez ma coś do powiedzenia, nieprawdaż?), oraz/lub
2) protokół przekazania mieszkania. ;)
kasia c pisze:błagam o pomoc! czas depcze mi po piętach...
Poważnie? W jaki sposób? Ewentualnie mogę powiedzieć tak: spokojnie, mamy na to mniej więcej pół roku... Pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2017, 18:26

Ciekawe jak tam przedstawia się aktualna sytuacja — czy właściciel już przejął mieszkanie?
Lub inaczej: kto teraz odpowiada za bieżące opłaty (i ew. DŁUGI) — tamta pani, jej rodzina (mąż), nowy najemca czy właściciel? W trzecim i czwartym przypadku omawiany dodatek stał się bezprzedmiotowy, w pierwszym i drugim moim zdaniem NIE.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2017, 8:44

Ja jednak zastanowiła bym się nad art.7 ust.10 przyznając ten dodatek brano pod uwagę sytuację na dzień złożenia wniosku mieszkali razem, zastanowiła bym się może nad zasiedzeniem, raczej skłonna bym była wypłacić ten dodatek do końca choć nie jestem na 100 % pewna, a Pan może złożyć ponowny wniosek na siebie administrator musi zaznaczyć jaki ma tytuł prawny i czy ma, a jeśli nie ma, a mieszka to zobowiążą go
do płacenia odszkodowania za nieumowne zamieszkiwanie do puki nie dostarczą mu innego lokalu np socjalnego i i tak należał mu się będzie dodatek (pod warunkiem oczywiście że będzie spełniał kryteria).To tylko takie moje przemyślenia.
ULAK
Stażysta
Od: 05 kwie 2017, 8:00
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 10 lip 2017, 13:09

od 27.06.2017r nowe KPA Dz.U. z 2017r poz.1257
anonim1960
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 11:39
Zajmuję się:

Napisano: 10 lip 2017, 22:03

Dziękujemy za podpowiedź ws. Kpa (choć nieco odbiega od tematu).

Tymczasem post ULAK wymaga komentarza. Częściowo wybiega on w odległą przyszłość, do ewentualnego kolejnego wniosku, po części zaś wykracza poza nasze kompetencje (nie nasza rola doradzać co potem może zrobić właściciel mieszkania). My tu mamy problemy z obecnym dodatkiem i z dotychczasową umową. Jak widać ciągle nie wszyscy są przekonani, że tamta umowa ciągle wiąże strony, ciągle właściciel oczekuje pieniędzy, ciągle właścicielowi jest przydatny tamten dodatek.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x