Ale jeśli chodzi o rozdawanie pieniędzy zadłużonym hipotecznie to z Ireną się zgadzam. Niby z jakiego powodu ten kto nie wziął kredytu ma pomagać temu, który nabrał 10 mieszkań na wynajem.
Poza tym darmowe pieniądze zawsze zachęcają do wypełnienia warunków- bezrobotny, biedny, pokrzywdzony losowo, ofiara itd.
\"Ludzie zastanówcie się, że zwalniacie z obowiązku łożenia na Wasze wspólne dzieci ich własnych ojców i matki, bo prościej i łatwiej zorganizować pikietę czy protest i wszystko podciągnąć po dyskryminację.\"
Nie prawda !
\"Biorąc od Państwa\" F.A. Państwo jako instytucja ma wiele innych możliwości by ściągnąć od dłużnika to co wypłaca, nie jak komornik tylko z dochodów dłużnika (które nie zawsze są rejestrowane).
\" Gdzieście byli po wyroku Trybunału Konstytucyjnego w tej sprawie celem ubiegania się należnych Wam zaliczek?\"
Ile czasu minęło od ogłoszenia wyroku TK - do ogłoszenia w urzędach ?
\" Pomyślcie o tym jakie Sąd Wam przyznaje alimenty, gdzie sytuacja dłużnika nie rokuje wpłaty choćby 50 zł na swoje dziecko a macie poprzyznawane po 500 zł. Pomyślcie też o tych, którzy mają po tyle samo dzieci tj. 2-3 i zamiast gotowych pieniędzy z Urzędu Miasta czy Gminy czy Ośrodka Pomocy Społecznej w ramach funduszu alimentacyjnego nie pobierają na każde z nich nawet i po 500 zł na miesiąc a pracują minimum 8 godzin dziennie za tysiąc złotych dziennie i odprwoadzają podatki na wasze roszczenia.\"
To jakieś 22000 zł miesięcznie - przy takiej wypłacie nikt nie starał by się o 500 zł - a wszystkim żyło by się lepiej.
\" Każdy z was jako rodzic może dochodzić tych należności od drugiego rodzica a nie robiliście tego od 20 lat, \"
A skąd możesz to wiedzieć ? Ja z komornikiem współpracuję od 8 lat.
i ściągalność jest na poziomie minimalnym
\"dopóki nie zlikwidowali funduszu w ZUSIe i od razu lamenty się zczęly i akcje i nazywanie społecznym krzywdzeniem. Teraz to już Wam gorzej całkiem porobiło tymi zabieganiem o, egzekwowanie swoich praw akurat od całego społeczeństwa a nie od zobowiązanych do alimentacji w pierwszej kolejności i nie zasłaniajcie się, że to dla dobra dzieci, \"
Dlaczego zrzucasz to na społeczeństwo - bo wg. tego co piszesz to podatnicy płacą - a co się dzieje z pieniędzmi które państwo może ściągnąć - czy nie wyrównają \"dziury\" która powstała po takiej wypłacie ?
\"których Wam przybywa w kolejnych związkach, bo akurat na to to czas macie. \"
Mnie nie przybyło !
\"Aż was szkoda , że nie wiecie do kogo najpierw ukierunkować swe potrzeby i na to przenieść tą energię, \"
A co mi polecisz po tylu latach walki za pomocą komornika - który i tak nic nie może zrobić.
\"więc dochodźcie równie zaciekle i skutecznie niepłaconych alimentów od współrodziców albo żałujcie, że to nie bocian przyniósł Wam dzieci, bo ten ptak, też by nigdy Wam nie zapłacił.\"
Dzieci to nie narzędzie do walki!
To osoby potrzebujące, a ja już nie wiem jak mogę pomóc (a nie mają za dużo), dziecko niepełnosprawne, ojciec unika jak może (robi na czarno) płacenia alimentów, komornik nic nie może zrobić więcej w tej sprawie bo prawo niepracującego broni!
Panie Statyk super zes dowalił tej babie Gosi pewnie to jakas z parlamentu skoro tyle zarabia . Ja tez bym nie ubiegala sie ote 500zl jak bym tyle zarabiala.Pozdrawiam i moja ogromna pochwała dla Ciebie.
Kto nie był obecny na sali operacyjnej sądu rodzinnego, nie ma upoważnienia do wypowiadania się w sprawie alimentów, funduszów, dłużników itd.
Kto nagryzmolił kłamstwa w pozew i tym sposobem wlazło to to w posiadanie wyroku ten winien gębę tu zamknąć, cofnąć wyrok i udać się na dłuższą spowiedź ewentualnie pogadać ze sobą gdzie w odludnem miejscu głośno, żeby cały świat usłyszał.