nie wszystko wiem...........

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~ex

Re: nie wszystko wiem...........

Post autor: ~ex »

Oświeć mnie, bo znowu czegoś nie kapuję. Dziś dzielnicowy przyszedł do mnie w sprawie nie związanej z przemocą. W trakcie rozmowy oznajmił, że zakończył NK, którą prowadził a która jest w ZI.
Czy, aby nie ZI ma o tym zadecydować? A może każdy sobie rzepkę skrobie.
~Jerry

Post autor: ~Jerry »

Nie wierzę? Ten policjant albo przysnął przez całe 10 miesięcy albo jest zupełnym żółtodziobem!
ex, znajdź sobie w necie \"Wytyczne nr 2 Komendanta Głównego Policji dnia 7 grudnia 2011 r. w sprawie sposobu postępowania policjantów podczas realizacji procedury \"Niebieskie Karty\"\".
Pisze w nich, że:

\"§ 5. 1. Dzielnicowy realizujący procedurę \"Niebieskie Karty\" prowadzi teczkę zagadnieniową \"Przemoc w rodzinie\" odrębnie dla każdej rodziny, w przypadku wszczęcia procedury \"Niebieskie Karty\" przez Policję lub inny uprawniony podmiot. W teczce gromadzi się wszystkie dokumenty potwierdzające czynności podjęte przez Policję wobec przemocy w rodzinie.
2. Zakończenie prowadzenia teczki zagadnieniowej \"Przemoc w rodzinie\" następuje z chwilą zakończenia procedury \"Niebieskie Karty\" w trybie określonym w § 18 rozporządzenia.
3. W przypadku, gdy powiadomienie o zakończeniu procedury nie nastąpiło w formie pisemnej, dzielnicowy sporządza notatkę służbową zawierającą informację o zakończeniu procedury.\"

Daj temu policjantowi wydruk tego paragrafu albo zrób mu krótki kurs poruszania się po internecie lub też powiedz mu prosto z mostu, że jest nieukiem.

P.S. Denrwują mnie tacy. Ale po co się martwić? To zmartwienie przełożonych tego policjanta, że nie przykładają wagi do tego, by ich podwładni znali prawo, które sami stosują na co dzień.
I jeszcze jedno. To, że policja zakończyła swoją teczkę prowadzoną równolegle do procedury, ale nadal kontynuowanej przez ZI, nie ma żadnego znaczenia dla sprawy.
~Eni

Post autor: ~Eni »

niestety Jerry tu sie mylisz
Dostałam rozwód z orzekaniem o winie i eksmisji byłego bo znecał sie nad rodziną(ma 2 wyroki w zawiasach)
Dostałam klauzule wykonalności i złozyłam do komornika
Wczoraj dostałam pismo że jezeli nie wpłace w ciagu 7 dni 2500 to komornik nie bedzie zabierał się za eksmisje byłego
Byłam w sadzie ich nie interesuje ze to eksmisja zwiazana z zapewnieniem bezpiecznego domu mi i dzieciom Najwyżej moge starać się o umorzenie kosztów komorniczych...ale na to mam nikłe szanse mimo że mój dochód to 1100zł
bo jak powiedziała mi pani sedzina skoro stac mnie na spłate kredytu mieszkaniowego(spłacam go z byłym) to mogę ponieść koszty komornicze i to tyle
nikogo nie obchodzi co sie stanie jesli eksmisja nie zostanie przeprowadzona
Pozdrawiam
~Jerry

Eni, ja o niebie, Ty o chlebie....
Nie rozumiem Twojej riposty.
~Jerry

Eni, ja o niebie, Ty o chlebie....
Nie rozumiem Twojej riposty.
~Jerry

Eni, trzeba było złożyć wniosek o zwolnienie z kosztów.
Tak można przy zabieganiu o art. 11a Ustawy o przemocy w rodzinie (pisałem już o tym).
Poczytaj ustawę albo moje wypowiedzi.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ