niedoplata w czynszu - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 16 sty 2017, 9:38

pytanko mam, wnioskodawca ma do wysokosci czynszu doliczona niedoplate 200 zl, i czy mam to doliczac do czynszu? , dostanie automatycznie wiekszy dodatek , a w lutym juz ma 200 zl mniej do zaplaty czynszu takze to jest takie nie w porzadku troche.ma ktos takie porzypadki?
basie 82

Napisano: 16 sty 2017, 9:43

Ja nie uwzględniam takich sum, bo działają obosiecznie - zdarzają się przecież też nadpłaty znacznie pomniejszające miesięczne opłaty i wtedy ktoś by dostał odmowę albo na pół roku bardzo niski dodatek.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2017, 21:28

Zgoda, ale ja tu z innej przyczyny.
basie 82 pisze:...ma do wysokosci czynszu doliczona niedoplate ...
Czy na pewno chodzi o czynsz? Nie bardzo mogę zrozumieć jak możliwe są takie wahania czynszu. A może nie chodzi o czynsz, lecz co innego?
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 17 sty 2017, 8:59

chodzi dokladnie o wysokosc zuzycia wody ,deklaruja np 1 metr miesiecznie a zuzywaja 3 metry i potem przy rozliczeniu na koniec roku jest nie doplata i musza doplacic
basia 82

Napisano: 17 sty 2017, 9:12

Czepiasz się, @PCW. Oczywiście słusznie i chwała Ci za to. :)
W powszechnej świadomości Polaków funkcjonuje błędna definicja słowa "czynsz". Sama też tak mam. Tak się jakoś utarło, że całość opłat na rzecz np. spółdzielni czy wspólnoty to "czynsz". Nie wiem, skąd się to wzięło. Może wygodniej załatwić wszystko jedną sylabą. ;) Niemniej... kto jak kto ale my powinniśmy jednak nazywać rzeczy poprawnie. :)
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x