Nienaleznie pobrane FA - a wpłaty dłużnika - mądre głowy! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 4 z 11    [ Posty: 108 ]

Napisano: 20 gru 2013, 13:54

Co ty piszesz chłopie jakie sekty ateistów?
Jakbyś może jedną z setek godzin które spędziłeś w kościele poświęcił na zastanowienie się do czego tak naprawdę KK dziś potrzebny, to byś tak zajadle tej kłamliwej, pasożytniczej organizacji nie bronił.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 14:03

Rozmowa dwóch bliźniaków w łonie matki :

Pierwszy : Wierzysz w życie po porodzie ?

Drugi : Jasne, coś musi tam być. Wydaje mi się, że właśnie po to tu jesteśmy, aby przygotować się do tego, co będzie potem.

Pierwszy : Głupoty. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jakby miało wyglądać ?

Drugi : No nie wiem. Ale będzie więcej światła, może będziemy mogli biegać i jeść buzią.

Pierwszy : Przecież to nie ma sensu. Biegać się nie da. I kto widział żeby jeść ustami ? Przecież żywi nas pępowina.

Drugi : Myślę, że jednak coś tam jest, ale na pewno jest inne niż tutaj.

Pierwszy : Nikt nigdy stamtąd nie wrócił, poród jest końcem życia, a po porodzie nie ma nic innego jak ciemność i niepokój, prowadzące nas donikąd.

Drugi : No ja nie wiem... , ale zobaczymy mamę. A Ona będzie się o nas troszczyć.

Pierwszy : Mama?! Ty wierzysz w mamę? Kto to w ogóle według ciebie jest?

Drugi : No, przecież jest wszędzie wokół nas. To w Niej żyjemy. Bez Niej by nas nie było.

Pierwszy : Nie wierzę. Żadnej mamy jeszcze nie widziałem, czyli logiczne, że jej nie ma.

Drugi : Jak to ? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać, jak śpiewa, albo poczuć, jak głaszcze nas. Wiesz… Ja myślę, że prawdziwe życie zaczyna się po porodzie i jesteśmy tu po to, aby się do tej rzeczywistości przygotować.

Ja nie wierzę w KK, tylko w Boga.
Po co nam jest wiara? Odpowiedzi:
https://pl.point.fm/zdrowie-uroda/psycho ... zyciu.html
https://www.zdrowie.senior.pl/75,0,Wiara ... ,1458.html
https://www.psychologia.apl.pl/index.php ... aleinienia
https://zwierciadlo.pl/2012/psychologia/ ... z-depresji
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 14:04

Aha, faterlok dla twojego dobra winien cię piznąć w żić
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 14:28

„Nieuctwo jest matką prawdziwej pobożności\".

Mnie nie interesuje w co wierzysz Elmerze, gorliwi wyznawcy nie są problemem problemem są fanatycy.

\"Ja nie wierzę w KK, tylko w Boga.\"

Jesteś jednym z wielu \"pożytecznych idi.otów\" kościoła kat., przez takich jak ty katabasy doją nasz kraj ile wlezie. Co z tego że nie wierzysz w Kk? Ważne żebyś głośnio buzie wydzierał jak np. od żłoba ktoś próbuje ich odpędzić.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 14:37

Wiara w życie po śmierci - jak to w ogóle absurdalnie brzmi \"życie po śmierci\".

Religia to placebo, u zwykłych zjadaczy chleba ma łagodzić ból związany ze świadomością własnej śmiertelności, a cwaniakom \"sprzedającym\" te placebo zapewnia wygodne życie.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 15:03

jesteś nieludzka. Nawet jeżeli jest tak jak piszesz to czemu chcesz komuś te placebo zabrać? Dla poprawy własnego samopoczucia (ewentualnie zaspokojenia swojego ego) czy z samego sadyzmu (niech im będzie gorzej)?
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 15:09

Jestem ludzka.
Nie interesuje mnie w co wierzysz to twoja sprawa, nic mi do tego.
Ale bandy pasożytów przypiętych do żłoba, sprzedających obietnice bez pokrycia o jakimś \"lepszym świecie\" do którego wyznawcy po śmierci pofruną, nie cierpię i uważam że tępić ich trzeba, tak jak zresztą każdych innych oszustów, co na ludzkiej naiwności i krzywdzie majątki zbijają.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 15:14

czyli zabierzesz tym malutkim jedyną pociechę na tym padole. Jesteś nieludzka
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 15:39

Jak cie ktoś z błędu wyprowadzi będzie to naganne?

Czy wyznawców sprzeciwiających się np. ratującej życie transfuzji krwi należy nie wyprowadzić z błędu? Lubisz się okłamywać twoja sprawa, nic mi do tego, ale niektórzy są na tyle dorośli że nie potrzebują bajek do szczęśliwego życia - wystarczy im rzeczywistość.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 15:42

Dziwię się że nie widzisz nic złego w kłamstwie na którym pełniący \"urzędy prorocze\" dobrze zarabiają.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 4 z 11    [ Posty: 108 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x