Nienaleznie pobrane FA - a wpłaty dłużnika - mądre głowy! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 5 z 11    [ Posty: 108 ]

Napisano: 20 gru 2013, 15:50

to jest błąd dla ciebie, dla mnie nie. Ty na przykład wierzysz wielki bum na które nie ma dowodu. Wierzysz w teorię ewolucji, która również nie jest udowodniona. To też wiara, tylko w otoczce naukowej.

\"Czy wyznawców sprzeciwiających się np. ratującej życie transfuzji krwi należy nie wyprowadzić z błędu?\"
Ja jestem zwolennikiem zasady prawa rzymskiego - chcącemu nie dzieje się krzywda. Jeżeli ktoś w to wierzy i nie szkodzi innym (czyli nie zabrania innym dokonywać transfuzji) to jego sprawa.

To, że się lubisz okłamywać to twoja sprawa, ale nie nazwałbym twojej postawy dorosłą a raczej prymitywną. Masz defekt w jednym przedziale osobowosci.

\"Boga poznajesz nie tyle rozumem, nawet nie sercem,
ale poczucie całkowitej zależności od Niego,
podobne do tego uczucia, którego doznaje niemowlę w rękach matki.
Nie wie ono, kto je trzyma, kto ogrzewa, kto karmi;
ale wie, że jest ktoś, i mało tego, że wie - kocha go\"
Lew Tołstoj

\"Ci, którzy nie wierzą w nic, wierzą we wszystko\"
Alexander Hamilton
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 16:09

Elmerze o biologii ewolucyjnej już jakiś czas temu udowodniłeś że wiesz nie za wiele. Według ciebie teoria grawitacji też jest tylko teorią.

\"W epoce mroku i ciemnoty religia jest najlepszym przewodnikiem ludzi, tak jak w noc ciemną choć oko wykol najlepszym przewodnikiem będzie ślepiec. On zna wszystkie drogi i ścieżki lepiej aniżeli człek, który widzi. Kiedy jednak nastaje dzień, głupotą jest posługiwać się starymi ślepcami w roli tego, który idzie
na przedzie\".

\"Religia - córka Nadziei i Strachu, tłumacząca Ignorantom naturę Niepoznawalnego.\" Ambrose Bierce

\"Chce on [Kościół] rządzić, a do tego potrzeba mu ograniczonych w swym myśleniu mas, które będą się korzyć i pozwolą nad sobą panować.\" Goethe

Nie masz żadnych dowodów na istnienie nadprzyrodzonych bytów, wiara w nie jest tak samo uzasadniona jak wiara w krasnala z garncem złota na końcu tęczy.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 16:29

\"Elmerze o biologii ewolucyjnej już jakiś czas temu udowodniłeś że wiesz nie za wiele\".
Raczej ty udowodniłaś. Stała twoja zagrywka, zarzucanie komuś głupoty.

\"Według ciebie teoria grawitacji też jest tylko teorią.\"
Stała twoja zagrywka. Kłamstwo.

Nie masz żadnych dowodów na wielkie bum (polecam: https://pl.wikipedia.org/wiki/Wielki_Wybuch), nie masz dowodów na teorię ewolucji, którą uczynniłoby ją pewną ( https://niepoprawni.pl/blog/3095/teoria- ... e-oszustwo).

Wiara w wielki bum jest tak samo uzasadniona jak wiara w Boga.
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 16:32

\"Jeżeli ktoś w to wierzy i nie szkodzi innym (czyli nie zabrania innym dokonywać transfuzji) to jego sprawa.\"

A jeśli ten ktoś decyduje za kogoś innego np. za swoje dziecko?
Należy pozwolić na uśmiercenie dziecka w imię czyichś nonsensownych wierzeń o \"lepszym miejscu\"?
Taka wiara szkodzi nie tylko samemu wyznawcy.

\"To, że się lubisz okłamywać to twoja sprawa, ale nie nazwałbym twojej postawy dorosłą a raczej prymitywną.\"
W czym się lubię okłamywać? Że nie istnieją tzw. zaświaty?
To nie kłamstwo tylko rzeczywistość.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 16:36

Elmerze dałeś popis swojej \"wiedzy\" o TE starczy.
Może za parę lat dotrze do twojej głowy że to fakt a nie \"ateistyczne oszustwo\" - ranyjulek \"ateistyczne oszustwo\"...
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 16:43

Religa jest szkodliwa sprawia że \"mądrzy ludzie robią głupie rzeczy\" i opowiadają bzdury. Jest zarazą przenoszoną z rodzica na dziecko. Jest tylko jednym z narzędzi władzy nad człowiekiem. Nie ludzkim zachowaniem byłoby nie uświadamiać o tym.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 16:44

A jeśli ten ktoś decyduje za kogoś innego np. za swoje dziecko?
Należy pozwolić na uśmiercenie dziecka w imię czyichś nonsensownych wierzeń o \"lepszym miejscu\"?
Taka wiara szkodzi nie tylko samemu wyznawcy\".
I tutaj się znowu kompromitujesz. Zasada prawa rzymskiego mówi o czym innym. I ja to opisałem. Ty imputujesz mi coś innego. Nieładnie się bawisz. Szkoda, że w swoim zadufanie tego nie zauważasz.

\"\"To, że się lubisz okłamywać to twoja sprawa, ale nie nazwałbym twojej postawy dorosłą a raczej prymitywną.\"
Chociażby wierząc w wielkie bum, albo w to że twój ateizm jest przejawem dorosłości.

Szkoda, że ograniczyłaś się do przeczytania samego nagłówka. Ale ty już tak masz.
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 16:55

\"Chociażby wierząc w wielkie bum, albo w to że twój ateizm jest przejawem dorosłości.\"

Wiara w byty nadprzyrodzone czy zaświaty jest bardziej dojrzała od nie wiary w nie? A może wiara w Wielkiego Kreatora Wszechświata jest bardziej dojrzała od TWB? Na czym opierasz te wiarę na pismach ludów żyjących w epoce brązu?
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2013, 17:04

hm, to teraz chcesz się kłócić kto jest bardziej niedojrzały?
Widzę, że już dojrzałaś do zaakceptowania kwestii, iż wielkie bum to tez tylko wiara.
~Elmer

Napisano: 20 gru 2013, 17:18

Gdybyś Elmerze urodził się w innych czasach i w innym miejscu zapewne przekonywałbyś RR do wiary w Allacha, Zeusa, Odyna czy też innego boga(ów).
Wiara w Chrystusa czy TWB w niczym nie ustepuje wierze w wyżej wymienionych panów.
~ludek

Strona 5 z 11    [ Posty: 108 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x