Nk
Nk
Mam problem, a mianowicie zgłosił się klient, który twierdzi, że jest dotknięty przemocą ze strony swojej byłej zony. Zdaniem w/w jego była żona stosuje wobec niego przemoc poprzez rozpowiadanie na jego temat plotek, klient nie ma na to żadnych świadków. Nadmieniam, że sam zainteresowany był skazany kilka lat temu prawomocnym wyrokiem sądu za stosowanie przemocy psychicznej wobec swojej żony, ponadto rzekoma sprawczyni przemocy od wielu lat nie zamieszkuje z w/w.
Mam pytanie, czy powyższy przypadek kwalifikuje sie do podjęcia działań przez ZI, czy zakładać NK?
Mam pytanie, czy powyższy przypadek kwalifikuje sie do podjęcia działań przez ZI, czy zakładać NK?
Re: Nk
naprawdę są ważniejsze sprawy niż plotki byłej żony. To raczej sprawa na pracę z wzajemnymi relacjami i komunikacją miedzy - partnerami. Wezwać do ops , oboje- pouczyć, uświadomić o możliwościach skorzystania z pomocy specjalisty: pr. socjany, może mediator ( ale palcem nie tknie), - i nich podpiszą że sprawę załatwią w oparciu o zasoby własne . Ja bym tak zrobiła- jak gość jest namolny.
Oprócz Nk - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Zakaz zbliżania się
Przemoc w rodzinie zastępczej
NK a osoba już pod dozorem
obsługa organizacyjno-techniczna ZI
do Jerrego!-emilka
Problem w szkole
Jerry lub inny fachowiec- help!
Zażalenie
BARDZO PROSZE O POMOC !!!!!
co w tej sytuacji
Jerry albo Spreed-pytanie
powinowaty w tej samej linii lub stopniu
pomoc
Sprawozdanie z realizacji Krajowego Programu Przeciwdziałania PRzemocy w Rodzinie
Zawiadomienie o popełn. przestępstwa
Część D