NK \"C\" a Policja - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 15 lis 2013, 16:24

a zresztą ..\"dawajcie\" komu chcecie ;)
~emilka

Napisano: 15 lis 2013, 16:30

,,Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu\"
~.

Napisano: 15 lis 2013, 19:03

Emilko, dlaczego mi dowalasz, że\" rzekomo był dopisek\"? I , że \"jeżeli piszę prawdę\"...W tej sytuacji jak można Cię nie nazwać złośliwą. Jaki bym miała interes pisać o czymś co nie miało miejsca....? Powtarzam,po każdorazowym otrzym.NK-A inform. o tym polic.koordynat.ds. NK i w załacz. przesyłąm Xero karty A. Miesiąc temu miałam kontrolę i tak jest dobrze . Mamy obowiązek poinf. o NK policję i dla dobra sprawy nie jest też błędem dać im xero. Czytając do tej pory niektóre wpisy dot.Ciebie,myślałam sobie: dlaczego są zgryźliwi w stos. do Emilki,hehhh- a tu fakt. Emilka jest niekiedy bez potrzeby złośliwie zgryżliwa...Szkoda, inaczej Cię jednakowoż odbierałam ...A może mmasz dziś jesiennego doła...

?
~Samba

Napisano: 15 lis 2013, 21:26

Samba, piszesz:
\"Ludzie! Szkoły na ten temat są różne. Ja po otrzymaniu NK natychmiast inf. policję,że wpł. NK : u kogo, kto założył itd. Robię xero NK i w try miga zanoszę na policję. Przecież najbardziej władna w tym zakresie jest policja właśnie. To oni wieczorami, w soboty, niedz. maja możliwość monitoringu. Zanim GR się zbierze, to oni mogą się już pokroić i posolić...Miałam kontrolę i nikt tego nie zakwestionował. A Wy róbta co chceta!\"
Jest w tym dużo racji, ale zapomniałaś o jednej podstawowej rzeczy: od października 2011 roku to nie policja lecz ZI są wiodącym podmiotem w procedurze NK. I to ZI/GR opracowuje zleca zadania do przerobienia swoim członkom. Widocznie kontrolujący Cię kontrolerzy także o tym zapomnieli dlatego niczego Ci nie zakwestionowali. Gdyby mieli \"więcej oleju pod sufitem\" to w ten sposób, jak to wyżej napisałem, by Cie \"wyprostowali\".
Owszem, możesz ksero założonej np. przez pracownika socjalnego karty \"A\" przesłać do policji. Oni muszą ją zarejestrować i założyć teczkę (Wytyczne nr 2 KGP). Zresztą to samo robią z kartami założonymi przez siebie po interwencji (oryginał przesyłają na ZI, kserokopia pozostaje w ich zasobach).
Twoje myślenie jest jednak nieco naiwne. Bo, skoro wiodącym podmiotem w realizacji procedury NK jest ZI, to policjant/dzielnicowy nie ruszy się od razu na wywiad do rodziny. I słusznie, gdyż powinien zaczekać na zwołanie GR, której będzie członkiem, i działać zgodnie z ustaleniami zadań na GR. Tak podpowiada logika i... \"wszyscy święci\".

P.S. Obsobaczasz emilkę i podniecasz się tym z postu na post. Moim zdaniem niepotrzebnie, bo źle odczytałaś jej intencje.
~Jerry

Napisano: 16 lis 2013, 0:05

Samba.
Po pierwsze mam w nosie- owe złośliwości i zgryźliwości w stosunku do nijakiej ~emilka. -nie odbieram tego osobiście .
Mam dystans - nie wczuwam się specjalnie w dziwne emocje i takie tam... Jestem daleko - gdzieś po drugiej stronie kabla- i diabli wiedzą kim jestem i jaka naprawdę jestem . Nudziłoby mnie udawanie empatii, emocji złożonych - w stosunku do kogoś o nicku ... ???, doris, czy zzz- bez przesady - ( no oczywiście wyjątkiem jest Jerry - uzasadniona osobliwość),

Oglądałaś \"Sala samobójców \" reż. Komasy ..?- .. uważaj na ludzi po drugiej stronie ...nie angażuj się na serio i nie przypisuj słowom nadzwyczajnych emocji;);) a tylko czysty komunikat .
pozdrawiam
~emilka

Napisano: 16 lis 2013, 12:03

Do Samby, jesteś kolejną osobą, która przekonała się na własnej skórze co potrafi emilka. Nie dziw się, bo ona sama ostrzega przed sobą mówiąc, że DIABLI ją znają, że nie należy jej wierzyć, że udaje, że ją nudzi udawanie... Jej ulubione metody to: interpretacja, czytanie między wierszami, przypisywanie autorowi posta różnych intencji, emocji, dyskredytowanie, pouczanie. Potrafi nawet rozpoznać płeć po nicku. Czasami rzeczowo odpowie w przedmiotowej kwestii.
Bawi mnie to, jak innym wytyka emocje, następnie sama wybucha jak wulkan, a potem cytuje wypowiedzi swojego adwersarza z innego wątku jako własne. Ja nie wierzę osobie, która \"rzekomo\" w realu wykonuje wiele poważnych funkcji wobec osób poranionych, a w sieci zachowuje się j/w. Takie splątanie i pogmatwanie wymaga pilnej konsultacji specjalisty, co najmniej superwizji. Oprócz Sali samobójców są jeszcze inne źródła wiedzy na temat rzeczywistości.
Czytający ten wątek wiedzą co będzie dalej.
~.

Napisano: 16 lis 2013, 16:43

no proszę- Akt oskarżenia ...

Wypada jednak podziękować autorowi postu za czas poświęcony -na analizę przypadku \"emilki\"...co czynię, powstrzymując się jednak od ustosunkowania się do zarzutów w/w.
Nie zrewanżuję się zatem..- za co przepraszam. Z kimś lub czymś o znaku ~. nie będę podejmować próby \" rozmowy\"- to byłoby niepoważne. Można oczywiście założyć , że jesteś \"podmiotem\" - ale wtedy moje słowa mogły by Cię zaboleć...a nie chcemy tego.

P.S. Zgodzę się z tezą - i tu się zatrzymam na chwilę..- że oprócz filmów ( nawet dobrych filmów) są jeszcze inne źródła wiedzy na temat Rzeczywistości. Niewątpliwie tak .
Niektórzy nawet twierdzą- że jest to muzyka disco -polo. Ale to prostackie ujęcie rzeczywistości- uczuć i ludzi. Absolutnie nie odnoszę tego do Ciebie \"dwuznaku \", choć nie kojarzę Cię z poważnych postów na temat , jak choćby osób \" poranionych\"- jak to ująłeś.
pozdrawiam gorąco

~emilka

Napisano: 17 lis 2013, 21:47

Nie wydaje mi się- a właściwie jestem pewna , że NK C - kopii- nie przekazuje się Policji, tudzież innym podmiotom od tak- oprócz tych wymienionych w rozporządzeniu- konkretna podstawa prawna.
Po to jest GR/ZI- tam trafia NK A- kolejno wypełniane są C i D - jak ktoś daje - to po prostu nie zna przepisów -lub zna je a robi to z głupoty .

Jakim sposobem C ma być w teczce Policji. Przecież kontrolujący znają przepisy..i wiedzą , że mają być oryginały NK ?
~lena

Napisano: 18 lis 2013, 21:56

Widać, ze chodzi im o kartę A. Samba pisze,że daje A.Nie dogadali się...nie do końca doczytali...
~druzja

Napisano: 18 lis 2013, 22:18

ale autor postu/tematu pytał o C- to był punkt wyjściowy dyskusji.
więc kto tu nie doczytał druzja. \"A\"- to było w międzyczasie ...
Karty A też się nie daje...zostaje w ZI/GR . nic się nie daje - ani A ani B ani C ani D!!!!
~baśka

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x