nocki - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 26 sty 2013, 17:36

poniewaz jestem kierowca to znam tylko takie sposoby wychowywania dzieci,porządek musi byc!!!!
~kierowca

Napisano: 26 sty 2013, 17:52

pedagog na pobudce?????po południu, kiedy są dzieci to tak.na pobudce są wychowawcy!
~Beata T.

Napisano: 28 sty 2013, 11:09

No właśnie o to mi chodziło. U nas jak kierowca przywalił jednemu za pocięcie fotela w busie to mamy spokój do tej pory. gdyby wszystko odbyło się zgodnie z metodyką to chłopak byłby już w MOS albo MOW i jego demoralizacja by się pogłębiała. Czasem gdy zawodzą metody pedagogiczne trzeba uruchomić kierowcę albo palacza a nie od razu sąd i wysyłać dzieciaka do innego ośrodka skąd na pewno nie wróci lepszy. U nas kierowca jest zatrudniony z klucza partyjnego więc i tak mu nic nie grozi a przynajmniej nie dochodzi już do tylu zniszczeń mienia.
~Nikt

Napisano: 28 sty 2013, 12:08

u nas nocki do 8 są na nich wychowawcy lub dyr. (w sporadycznych przypadkach) czasem jest pracownik socjalny, ale po pobudce wraca do swoich obowiązków wtedy na 8 przychodzi wychowawca do 16. tak się u nas robi tylko i wyłącznie po to by każdy wypracował swoje godziny tym bardziej ze mamy 2 wych. na urlopach dla poratowania.no i częściej w grupie teraz pracuje pedagog. na zastępstwo nie dostaliśmy pieniędzy , możemy dostać dopiero na wakacje jak zaczną się urlopy.
~Fasola

Napisano: 28 sty 2013, 13:24

U nas też nie było zastępstw i teraz muszą wyrównania wypłacać. Ja tam jestem honorowy i wolałbym wypracować to ale skoro samorząd chce płacić za friko to jego sprawa. U nas też jedna dziewczyna na urlopie, ale nie chciał wcale iść, pewnie by nigdy nie poszła na ten roczny gdyby nie to, że zabierają. To samo w szkołach. Jak zaczęli nagłaśniać ten przywilej to się ludziska rzucili na urlopy jak lwy na surowe mięcho. Wcześniej to były sporadyczne wypadki jak już komuś głos wysiadał albo nerwy. Władza sama tę lawinę sprokurowała a teraz samorządy piszczą.
~Nikt

Napisano: 12 lut 2013, 17:17

Zależy od ustalonego w regulaminie pracy, systemu pracy. Może być do 12 godzin. Wtedy w innym dniu pracuje się np. 4 godziny.
~inka

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x