Nowa ustawa o pomocy społecznej i pr socjalny od przemocy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 21 lut 2014, 0:29

A co z prac socj od przemocy po wejściu nowej ustawy o pomocy społecznej???
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2014, 1:07

? ale o co chodzi?
~olga

Napisano: 21 lut 2014, 9:06

zespól bedzie oddzielony od struktur
~xx

Napisano: 21 lut 2014, 19:30

tzn?a pracownik socjalny ds. przemocy?
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2014, 11:06

no właśnie? ciekwae jak to rozwiążą?
~Asia

Napisano: 16 mar 2014, 22:15

jestem też ciekawa jak ta sprawa się roziąze. Od niedawna prowadzę NK, i nie sądziłam że to będzie dla mnie takim problemem. Podzielcie się proszę uwagami jak u was wygląda
- czy prowadzacie Nk do pomostu?
- jak powiadamiacie o niej pracowników z rejonu,
- kto prowadzi tzw papiery w trakcie grupy, tj. notatkę lub protokoł wy czy pracownik z rejonu?
- i jak wygląda kwestia \"pilnowania \" comiesięcznych notatek policji, pracownika, czy kuratorzy również przynoszą swoje notatki?

proszę o odpowiedz na tak proste pytania bo niestety u mnie coś się komplikuje
~dota

Napisano: 17 mar 2014, 0:02

No właśnie.Co będzie z pracownikami socjalnymi prowadzącymi NK jesli wejdzie nowa ustawa???bedą przeniesieni gdzieś,czy jak?wyodrębnieni będa jakoś?
-dota..nk do pomostu..co to znaczy??
-powiadamiamy ustnie rejonowych,że jest NK
-całe papiery prowadzi pr.socjalny od przemocy
~ola

Napisano: 17 mar 2014, 21:10

w świetle zmian ustawy prowadzenie niebieskiej karty jest działanie długotrwałym w związku z czym będzie on należał do kompetencji tzw. działu merytorycznego, do którego należeć będą pracownicy świadczący tylko i wyłącznie pomoc w formie pracy socjalnej
~Kalinka

Napisano: 17 mar 2014, 23:17

do Kalinka, nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc prowadzenie, moższ sprecyzować?
ola - NK do pomostu, no część A wprowadzam z podstawowymi informacjami z karty. Po kontroli okazało się ze nie mamy przekazywac kopii NK do pracowników
~dota

Napisano: 17 mar 2014, 23:41

prowadzenie czyli koordynowanie prac nad konkretnym przypadkiem i wszystko co ma z tym związek (między innymi cała papierologia)
~Kalinka

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x