Info z Sądu - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 18 lut 2014, 10:46

witam Was wszystkich. Własnie dostąpiłam zaszczytu i zostałam mianowana sekretarzem ZI. Mam m.in. odpowiadać za wysyłane pisma. Przewodniczacy zlecami mi a ja mam tyo wykonać, niestety mam jeden problem.
Chodzi mi o uzyskanie informacji z Sądu karnego nt. wydanego wyroku sprawcy przemocy. Prokuratura fajnie mi odpowiada, ze przekazała akt oskarżenia, później że sąd wydał wyrok ale niestety nie mogą napisac jaki. Mam kontaktować się w tej sprawie z Sądem. W jaki sposób mam to napisać, czy jest może jakiś wzór takiego wniosku i na jaką pdostawę się powołać.
wiem, ze niektórzy napisza, że jest PRzewodniczacy ale neistety - \"odpowiada za to sekretarz\" :).
Jeżeli ktoś miał taki problem prosze pomózcie mi.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich
~Teresa

Napisano: 18 lut 2014, 22:16

piszesz pisemko do sądu rejonowego odpowiedni wydział ds. karnych z prośbą o nadesłanie odpisu wyroku dot. Pana/Pani.. zam. tu i tu. umotywuj tym, iż prowadzona jest procedura NK i odpis wyroku jest niezbędny w toku prowadzonej sprawy aby podjąć stosowne działania. Oczywiście pisze pismo ZI.. Czyli Zespół Interdyscyplinarny ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie w.... zwraca się z uprzejmą prośbą o nadesłanie odpisu wyroku... itd..
Normalne pisemko :) Podpisuje oczywiście przewodniczący :) i dobrze wysłać list za potwierdzeniem odbioru.. ;)
~marlena

Napisano: 19 lut 2014, 10:41

Dziękuję Marlenko. Nie musze więc podawać żadnej podstawy prawnej?
~Teresa

Napisano: 19 lut 2014, 13:31

.. nie musisz też uprzejmie prosić;) - to Sąd i poważna instytucja- ma się rozumieć.
Wy zaś jako podmiot \" profesjonalnie działający \" - czyli ZI- wystosujecie Wniosek - nie pisemko;) podać numer sygnatury ...jak u ludzi.;)
~emilka

Napisano: 19 lut 2014, 23:41

Sąd nie musi odpowiadać na wasz wniosek i zwykle nie odpowiada.
~Sceptyczka

Napisano: 20 lut 2014, 9:45

Nie musi. Mam jednak doświadczenie - że odpowiada. To przykład tzw \" dobrych praktyk\" w ramach szeroko pojętej i \" dobrej \"współpracy interdyscyplinarnej z Policją, Prokuratorem czy Sądem.
~emilka

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x